Akkrum/Nes - 25-05-2021

 

Een unieke kans om kennis te maken met het project ‘Doarpstún Akkrum-Nes’

 

Misschien heeft u de laatste tijd gehoord van het nieuwe project Doarpstún Akkrum-Nes. Wij zijn in maart gestart op een perceel weiland ten noorden van de brede school. Sindsdien is er al veel gebeurd. De vorm van de tuin is nu duidelijk te zien en er is een mooie poel gemaakt, waar de eenden al graag gebruik van maken. Natuurlijk moet alles nog groeien en er moet nog veel meer geplant worden.

 

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze plannen of wilt u misschien wel meehelpen, kom dan kennismaken op zaterdag 28 mei a.s.

 

Op 28 en 29 mei vindt namelijk de grootste vrijwilligersactie van Nederland plaats en dit jaar doet Doarpstún Akkrum-Nes hier ook aan mee. U kunt langskomen op 29 mei vanaf half 11 ’s ochtends tot vijf uur ’s middags.

 

Op deze NL-doet dag kunt u kennismaken met de dorpstuin en er zijn allerlei kleine klusjes te doen voor jong en oud. U kunt bijvoorbeeld uw zelf gezaaide plantjes bij ons in de tuin planten, of een eigen uitgelopen aardappel. Maar er is nog meer te doen; zo moeten er wilgen geplant worden, plantjes uitgeplant en er kan ook direct gezaaid worden in de moestuin.

Ook wordt er uitleg gegeven over het idee achter de moestuin en op welke manier u een bijdrage kunt leveren of ervan kunt genieten.

 

Zaaiactie

In april zijn wij gestart met een zaaiactie. Hiervoor kunt u zaadjes en stekjes halen en brengen bij het kraampje van de Doarpskeamer. Mocht u nog niet gestart zijn, het is nog niet te laat. Het kraampje is er nog steeds. De plantjes kunt u uitplanten op de Doarpstún. Heeft u geen plantje gezaaid, ook een uitgelopen aardappel kunt u uitplanten in de tuin.

 

Eigen beker

Er is koffie en limonade verkrijgbaar en wat lekkers. Wij vragen u wel om zoveel mogelijk uw eigen beker mee te nemen, zodat we niet te veel afval produceren.

 

Coronaregels

Wij houden rekening met de Coronamaatregelen en zullen erop toezien dat de 1,5 meter gehandhaafd wordt. Als het te druk wordt zult u buiten de tuin even moeten wachten of iets later terugkomen. Aan de ingang moet u zich registreren en er mogen niet meer dan 30 mensen tegelijk op het terrein zijn.

 

Locatie en parkeren

De tuin bevindt zich aan de Stringen ten noorden van de Brede school. Wij hopen dat u zoveel mogelijk te voet komt. Mocht u daar niet toe in staat zijn, dan is er parkeergelegenheid bij de school.

 

Wij hopen dat het een gezellige dag wordt en een beetje mooi weer natuurlijk.

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER img6929
15-05-2024

Nieuwe wandelroute centrum Akkrum

LEES MEER whatsapp-image-2024-05-13-at-1
15-05-2024

Zonnig Reuzedei 2024 trekt veel publiek

LEES MEER BELEEF Midden-Friesland Zomer
30-04-2024

BELEEF Midden-Friesland - Zomer_2024

LEES MEER img2839
30-04-2024

Seizoen opening 2024 Openluchtmuseum It Damshûs

LEES MEER schermafbeelding-2024-05-15-om
15-05-2024

Te dwaan YN MIDDEN FRYSLÂN

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen