Akkrum - 20-10-2020

 

De Stichting Akwaseum heeft het plan opgevat om de “Groene Zones" in het centrum van Akkrum met elkaar te verbinden en te versterken. Doel is om een "natuur-beleef" wandelroute te creëren met routebordjes, informatiepanelen, bankjes, e.d. langs het groen en water in het centrum van Akkrum.

 

Ook de bijzondere cultuurhistorische monumenten zouden daarin opgenomen kunnen worden. Een ommetje in het dorp wordt zo voor de inwoners en bezoekers aantrekkelijk.  De groene gebieden (zie kaartje) hebben al veel kwaliteit, maar er valt ook nog veel aan te verbeteren. Het idee is om de flora en fauna in de verschillende aandachtsgebieden te inventariseren en waar mogelijk de biodiversiteit te vergroten. Denk bijvoorbeeld aan het inzaaien van kruiden- en bloemrijke grasmengsels, het plaatsen van nestkasten, bijenkasten, insectenhotel, vlinderhuis, zwaluwwand of -paal, vleermuizenkasten e.d.

 

Het voorstel is de zes gebieden te beoordelen en waar nodig wandelpaden te verbeteren of nieuw aan te leggen. De gebieden zouden onderling verbonden kunnen worden door de looproutes te markeren. Ook valt te denken aan route- en aanwijsbordjes. Informatieborden of panelen kunnen vertellen over wetenswaardigheden van de omgeving, het beheer, de flora en fauna, de geschiedenis, de aanliggende monumenten enz.

 

Om de plannen te onderzoeken en verder uit kunnen te werken hebben we het project voor een geldelijke bijdrage aangemeld bij “Rabo ClubSupport”. Een mogelijkheid waarbij de Rabobank clubs en verenigingen financieel ondersteunt. De ondersteuning is afhankelijk van het aantal stemmen wat een project ontvangt. Leden van de Rabobank kunnen tot 25 oktober stemmen op hun favoriete clubs. Kunnen wij op jouw stem rekenen? Stem dan nu direct op AKWASEUM in de Rabo App of op rabobank.nl/clubsupport.

 

Opmerkingen of vragen over het project kun je sturen naar akwaseum@gmail.com.

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns


LEES MEER kerstkaartenmmweb
26-10-2020

Stuur deze Kerst persoonlijke kaarten

LEES MEER schermafbeelding-2020-11-25-om
25-11-2020

Wintersporten in eigen land

LEES MEER logo-engelenproject
25-11-2020

Engelenproject in Akkrum/Nes

LEES MEER 201118doaprskeamer-akkrum-open
25-11-2020

Doarpskeamer Akkrum opent kerstwinkeltje

LEES MEER logo-hartstichting
25-11-2020

Opbrengst inhaalcollecte Hartstichting, ReumaNederland en Longfonds

LEES MEER 3-goede-doelen-4-november-2020
25-11-2020

Handwerkcafé Grou doneert aan 3 goede doelen

LEES MEER fotografie-jelly-mellema-9480
18-11-2020

Fusie Boermans en Heslinga & de Vries Uitvaartzorg

LEES MEER unknown-1
18-11-2020

Sinterklaasactie De Ynbring

LEES MEER fnp
18-11-2020

FNP wol fûns finansjele problemen sportferieningen en doarpshuzen

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen