Akkrum - 20-10-2020

 

De Stichting Akwaseum heeft het plan opgevat om de “Groene Zones" in het centrum van Akkrum met elkaar te verbinden en te versterken. Doel is om een "natuur-beleef" wandelroute te creëren met routebordjes, informatiepanelen, bankjes, e.d. langs het groen en water in het centrum van Akkrum.

 

Ook de bijzondere cultuurhistorische monumenten zouden daarin opgenomen kunnen worden. Een ommetje in het dorp wordt zo voor de inwoners en bezoekers aantrekkelijk.  De groene gebieden (zie kaartje) hebben al veel kwaliteit, maar er valt ook nog veel aan te verbeteren. Het idee is om de flora en fauna in de verschillende aandachtsgebieden te inventariseren en waar mogelijk de biodiversiteit te vergroten. Denk bijvoorbeeld aan het inzaaien van kruiden- en bloemrijke grasmengsels, het plaatsen van nestkasten, bijenkasten, insectenhotel, vlinderhuis, zwaluwwand of -paal, vleermuizenkasten e.d.

 

Het voorstel is de zes gebieden te beoordelen en waar nodig wandelpaden te verbeteren of nieuw aan te leggen. De gebieden zouden onderling verbonden kunnen worden door de looproutes te markeren. Ook valt te denken aan route- en aanwijsbordjes. Informatieborden of panelen kunnen vertellen over wetenswaardigheden van de omgeving, het beheer, de flora en fauna, de geschiedenis, de aanliggende monumenten enz.

 

Om de plannen te onderzoeken en verder uit kunnen te werken hebben we het project voor een geldelijke bijdrage aangemeld bij “Rabo ClubSupport”. Een mogelijkheid waarbij de Rabobank clubs en verenigingen financieel ondersteunt. De ondersteuning is afhankelijk van het aantal stemmen wat een project ontvangt. Leden van de Rabobank kunnen tot 25 oktober stemmen op hun favoriete clubs. Kunnen wij op jouw stem rekenen? Stem dan nu direct op AKWASEUM in de Rabo App of op rabobank.nl/clubsupport.

 

Opmerkingen of vragen over het project kun je sturen naar akwaseum@gmail.com.

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Gemeentenieuws Recepten


LEES MEER schermafbeelding-2021-05-18-om
18-05-2021

Beleef Midden-Friesland 2021

LEES MEER image
23-06-2021

Metamorfose in de buurt van It Pakhûs

LEES MEER boarne-p1060236-paul-hettinga
22-06-2021

Op weg naar een bruisend centrum in Akkrum

LEES MEER rixt-van-de-horst-nederlands-k
22-06-2021

Grouster amazone is Nederlands Kampioene Para-dressuur

LEES MEER rb-3
22-06-2021

OVERSTAPWEKEN RegioBank groot succes

LEES MEER logowhiteblue
22-06-2021

Gezocht voor Sport in Grou: presentator en webredacteur

LEES MEER image
22-06-2021

Jirnsum werkt aan nieuwe Dorpsvisie 2025

LEES MEER schermafbeelding-2021-06-09-om
09-06-2021

De nieuwe rage om fit en vitaal te blijven ‘Steppen’!

LEES MEER 20210417-115142wendy
09-06-2021

Kinderopvang en activiteiten op Ferdivedaasje Buorkerij Greidesicht

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen