Grou - 09-09-2020

 

Column door:

Notariskantoor Mirjam Bos

Op vrijdag 11 september 2020 organiseert de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators voor de tiende maal een ‘Dag van de Scheiding’. Deze dag is bedoeld om geïnteresseerden informatie over een echtscheiding te verstrekken.

Als notaris geef ik die dag op mijn kantoor van 13.00 tot 15.00 uur gratis advies aan iedereen die overweegt te gaan scheiden. Het is ook mogelijk een afspraak op een andere dag te maken.

 

Naast advocaten kunnen ook notarissen en andere bemiddelaars een echtscheiding begeleiden. Advocaten behartigen gewoonlijk de belangen van één partij en regelen slechts een deel van de scheiding. Zij dragen de zaak over aan een notaris na de uitspraak van de rechter.

Alleen notarissen kunnen een scheiding van ‘a tot z’ regelen. Zij verzorgen de scheidingsprocedure van een eerste gesprek tot de uiteindelijke verdeling van woning/onderneming. Een notaris is opgeleid om onafhankelijk en onpartijdig twee partijen te vertegenwoordigen. Beide partijen kunnen het hele proces met één persoon regelen. Dat wordt vaak als prettig ervaren.

 

Bij een scheiding moet veel worden geregeld:

 1. een ouderschapsplan;
 2. een echtscheidingsconvenant;
 3. een akte van verdeling;
 4. eventueel nieuwe testamenten.

 

 1. In een ouderschapsplan maakt men afspraken over de opvoeding van de kinderen na de scheiding, zoals de omgangsregeling en de kinderalimentatie.
 2. In een convenant worden afspraken gemaakt over partneralimentatie, de verdeling van gemeenschappelijke bezittingen en schulden, de verdeling van woning en/of onderneming, de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden en de verdeling van opgebouwde pensioenen. De afspraken over de punten in a. en b. worden onder begeleiding van de notaris gemaakt en door de notaris voor beide partijen vastgelegd.
  Convenant en ouderschapsplan worden ingediend bij de rechter, die vervolgens de echtscheiding uitspreekt. Deze uitspraak, de zogenaamde echtscheidingsbeschikking, wordt ingeschreven in de gemeente waar de huwelijksplechtigheid is voltrokken. Na deze inschrijving is men officieel gescheiden.
 3. Daarna wordt de akte van verdeling opgemaakt. Hierin worden de afspraken over de verdeling van woning en/of onderneming uitgevoerd, waardoor deze op naam van één van de echtgenoten kom(t)(en).
 4. Testamenten kunnen tijdens of na de scheidingsprocedure worden opgesteld.

 

Persoonlijk stappenplan

U bent van harte welkom op mijn kantoor voor een gratis oriënterend gesprek over uw voornemen te gaan scheiden en de daarbij horende procedure. Tijdens dit gesprek wordt een persoonlijk stappenplan opgesteld.

Bovendien ontvangt u een kostenopgave van de gehele scheidingprocedure, inclusief de akte van verdeling en mogelijke nieuwe testamenten.

 

www.notarismirjam.nl

Stationsweg 1 Grou

(0566) 60 14 04

 

 

Op de foto: Notaris Mr Mirjam Bos, gespecialiseerd in scheidings­bemiddeling, erfrecht en estate planning.Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns


LEES MEER kerstkaartenmmweb
26-10-2020

Stuur deze Kerst persoonlijke kaarten

LEES MEER fotografie-jelly-mellema-9480
18-11-2020

Fusie Boermans en Heslinga & de Vries Uitvaartzorg

LEES MEER unknown-1
18-11-2020

Sinterklaasactie De Ynbring

LEES MEER fnp
18-11-2020

FNP wol fûns finansjele problemen sportferieningen en doarpshuzen

LEES MEER zuurkoolschotel-met-gehakt
17-11-2020

Overheerlijke zuurkoolschotel

LEES MEER kaart-grou
17-11-2020

RegioBank blijft in Grou

LEES MEER a34a9355-2ca0-4b64-a152-02b854
17-11-2020

Donatie voedselbank

LEES MEER evacuees
17-11-2020

Wie (her)kent Rotterdamse evacuees uit 1941 of 1942?

LEES MEER baukevisser-1
17-11-2020

Sloepverhuur en Watersportservice te Jirnsum

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

 • Vormgeving
 • Bestickering
 • Webdesign
 • Drukwerk
 • Verspreiding

 

Offerte aanvragen