Grou - 09-09-2020

 

Column door:

Notariskantoor Mirjam Bos

Op vrijdag 11 september 2020 organiseert de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators voor de tiende maal een ‘Dag van de Scheiding’. Deze dag is bedoeld om geïnteresseerden informatie over een echtscheiding te verstrekken.

Als notaris geef ik die dag op mijn kantoor van 13.00 tot 15.00 uur gratis advies aan iedereen die overweegt te gaan scheiden. Het is ook mogelijk een afspraak op een andere dag te maken.

 

Naast advocaten kunnen ook notarissen en andere bemiddelaars een echtscheiding begeleiden. Advocaten behartigen gewoonlijk de belangen van één partij en regelen slechts een deel van de scheiding. Zij dragen de zaak over aan een notaris na de uitspraak van de rechter.

Alleen notarissen kunnen een scheiding van ‘a tot z’ regelen. Zij verzorgen de scheidingsprocedure van een eerste gesprek tot de uiteindelijke verdeling van woning/onderneming. Een notaris is opgeleid om onafhankelijk en onpartijdig twee partijen te vertegenwoordigen. Beide partijen kunnen het hele proces met één persoon regelen. Dat wordt vaak als prettig ervaren.

 

Bij een scheiding moet veel worden geregeld:

 1. een ouderschapsplan;
 2. een echtscheidingsconvenant;
 3. een akte van verdeling;
 4. eventueel nieuwe testamenten.

 

 1. In een ouderschapsplan maakt men afspraken over de opvoeding van de kinderen na de scheiding, zoals de omgangsregeling en de kinderalimentatie.
 2. In een convenant worden afspraken gemaakt over partneralimentatie, de verdeling van gemeenschappelijke bezittingen en schulden, de verdeling van woning en/of onderneming, de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden en de verdeling van opgebouwde pensioenen. De afspraken over de punten in a. en b. worden onder begeleiding van de notaris gemaakt en door de notaris voor beide partijen vastgelegd.
  Convenant en ouderschapsplan worden ingediend bij de rechter, die vervolgens de echtscheiding uitspreekt. Deze uitspraak, de zogenaamde echtscheidingsbeschikking, wordt ingeschreven in de gemeente waar de huwelijksplechtigheid is voltrokken. Na deze inschrijving is men officieel gescheiden.
 3. Daarna wordt de akte van verdeling opgemaakt. Hierin worden de afspraken over de verdeling van woning en/of onderneming uitgevoerd, waardoor deze op naam van één van de echtgenoten kom(t)(en).
 4. Testamenten kunnen tijdens of na de scheidingsprocedure worden opgesteld.

 

Persoonlijk stappenplan

U bent van harte welkom op mijn kantoor voor een gratis oriënterend gesprek over uw voornemen te gaan scheiden en de daarbij horende procedure. Tijdens dit gesprek wordt een persoonlijk stappenplan opgesteld.

Bovendien ontvangt u een kostenopgave van de gehele scheidingprocedure, inclusief de akte van verdeling en mogelijke nieuwe testamenten.

 

www.notarismirjam.nl

Stationsweg 1 Grou

(0566) 60 14 04

 

 

Op de foto: Notaris Mr Mirjam Bos, gespecialiseerd in scheidings­bemiddeling, erfrecht en estate planning.Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Gemeentenieuws Recepten


LEES MEER schermafbeelding-2021-05-12-om
12-05-2021

Doarspkeamer start plantenbieb

LEES MEER 2021-4-truck-hotel5-kopie
12-05-2021

Sleep Like a Trucker in Akkrum

LEES MEER unknown
12-05-2021

Zonnepont ‘De Oerhaal’ Warten vaart weer dagelijks

LEES MEER foto-lbs-1
12-05-2021

Friese Rabobanken planten een boom voor iedere nieuwe hypotheek

LEES MEER technopark-2
11-05-2021

Doe Dagen vmbo-leerlingen groot succes

LEES MEER koninklijke-onderscheiding-
11-05-2021

Koninklijke Ûnderskieding foar Martsje Scholte-Jonkman

LEES MEER foto-mp-ii
11-05-2021

Koningsdag op It Tredde Sté

LEES MEER schermafbeelding-2021-05-04-om
04-05-2021

Ontdek onze columns

LEES MEER schermafbeelding-2021-05-04-om
01-05-2021

Restaurant Meer van Lenten is verkocht

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

 • Vormgeving
 • Bestickering
 • Webdesign
 • Drukwerk
 • Verspreiding

 

Offerte aanvragen