Nij Beets - 20-10-2021

 

Advertorial

 

Steeds meer mensen vinden het fijn om te weten wat ze eten. Daarom organiseert restaurant Pier’s Hiem in Nij Beets voorafgaand aan de wildproeverij een unieke wildexcursie onder leiding van natuurliefhebber Age Kleinhuis. Tijdens de wildexcursie neemt hij de gasten van Pier’s Hiem mee door natuurreservaat De Kraenlânen op De Veenhoop en vertelt hij van alles over het lokale wild, de watervogels en de omgeving.

 

Age Kleinhuis is een echte natuurliefhebber. Hij groeit op op een boerderij, is lid van de werkgroep kerkuilen en zat in het bestuur van de Vogelwacht in Grouw. Daarnaast is hij de buurman van Brugt en Ineke Jonker van Pier’s Hiem, een restaurant aan de Domela Nieuwenhuis weg aan de afslag richting De Veenhoop. Als enthousiaste natuurkenner weten de ondernemers van Pier’s Hiem hem al snel te vinden en al jaren geeft hij tekst en uitleg aan de gasten van de wildproeverijen van het restaurant. Dit jaar gaat hij voor het eerst met de gasten op pad!

 

Deze wildexcursies met proeverijen zijn gepland op 31 oktober, 14 november of 28 november en opgeven kan u van tevoren bij Pier’s Hiem. Age verheugt zich al op de excursies; Je weet nooit wat je gaat zien als je de natuur in gaat. Stiekem hoopt Age dat ze een zeldzaam dier gaan zien; Ik heb tijdens mijn eigen tochten weleens een steenarend zien overvliegen, of een paar visotters langs zien zwemmen. Dat blijft toch bijzonder. Ik kan ook uitkijken naar de trekvogels die in de herfst weer terug in het gebied komen, zoals de Smient, de Slobeend of de Lepelaar. Hoe dan ook gaan we er een mooie tocht van maken en ik hoop alle deelnemers net zo enthousiast te kunnen maken als ik zelf ben. Na de wildexcursie kunnen de gasten aansluiten bij de wildproeverij. Brugt Jonker maakt de lekkerste wildgerechten, weet ook Age. Hij is echt een meester in het klaarmaken van wildgerechten. Wild eten wordt steeds populairder, en Age snapt dat wel. We willen steeds beter weten wat we eten en bij wild is dat heel overzichtelijk. Bovendien heeft het zijn nut. Jagers dragen bij aan wildbeheer.

 

Meer informatie over de wildexcursie met Age en proeverijen bij Pier’s Hiem?

Ga naar www.piershiem.nl, zie Reserveer uw Evenement of bel 0512 461900.

 

 

Foto credits: Waldemar Brandt | Unsplash

 

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER schermafbeelding-2024-06-12-om
12-06-2024

Help Djoeke Hopen

LEES MEER schermafbeelding-2024-06-11-om
11-06-2024

25 jaar IJsboerderij Boereiis jubileumfeest

LEES MEER foto-156-bibliotheek-akkrum
11-06-2024

Inloopbijeenkomst verhuizing Bibliotheek Akkrum

LEES MEER BELEEF Midden-Friesland Zomer
30-04-2024

BELEEF Midden-Friesland - Zomer_2024

LEES MEER mp-202412pagina12
11-06-2024

Te dwaan YN MIDDEN FRYSLÂN

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen