Akkrum - 26-05-2021

 

Overhandiging plannen aan wethouder gemeente Heerenveen

In het kader van de gewenste vernieuwingen in de dorpskern van Akkrum-Nes kwamen afgelopen weken een groot aantal raadsleden een kijkje nemen. Alle politieke partijen waren vertegenwoordigd. Niet zelden ook met alle vertegenwoordigers van die partijen.

 

De voorzitters (Jan-Willem van Essen en Aize Wijnstra en gids Kees Middendorp) van respectievelijk de ondernemersvereniging VOAN en het Plaatselijk Belang Akkrum Nes hadden alle raadsleden uitgenodigd. Zij waren enorm blij en verrast door de enorme opkomst. Het liet zien dat de leefbaarheid van een kleinere kern als Akkrum-Nes wel degelijk leeft in de Heerenveense politiek.

 

Er werd door de raadsleden van de gelegenheid gebruik gemaakt om hen te bevragen over de huidige situatie. Akkrum-Nes is het belangrijkste watersportdorp én de grootste dorpskern (na Heerenveen) van de gemeente Heerenveen.

En het belangrijkste van het werkbezoek: Men kon met eigen ogen zien dat Akkrum wel aan een mooiere en fraaiere dorpskern toe is. Beide voorzitters informeerden de raadsleden over de plannen die er liggen.

 

Akkrum heeft een groot aantal monumentale gebouwen, zoals bijvoorbeeld Coopersburg, Welgelegen, de Terptsjerke en de Doopsgezinde kerk. Stuk voor stuk prachtige gebouwen waar de bevolking dagelijks van geniet. Maar velen zijn het er over eens dat de kern wel een make-over kan gebruiken. Meer eenheid, meer stijl, mooier straatmeubilair en meer cohesie tussen de verschillende straten en het Tsjerkebleek. Ook meer aantrekkingskracht creëren voor de watersport toeristen. Kortom het nog meer leefbaar maken van de dorpskern. Dat heeft geresulteerd, na jarenlang overleg en vele inspraak- en informatieavonden, in een prachtig plan van aanpak. Op 18 mei jl. is dit plan, waar in samenwerking met de gemeente 6 jaar aan gewerkt is, officieel aan wethouder Jelle Zoetendal overhandigd.

 

Even alvast een voorproefje. Vanuit dezelfde groep is men op korte termijn druk doende om één van de lelijkste stukjes van Akkrum, de Smidstege, te verfraaien. Iedereen die wel eens door deze steeg loopt (van de Poiesz naar de Buorren) zal kunnen beamen dat deze steeg Akkrum onwaardig is. Dit zal vrij snel een start krijgen. Verschillende partijen zullen dit financieel mogelijk maken. Wellicht later meer hierover.

 

Kortom de toekomst van Akkrum, als leefbare gemeenschap en mede daardoor een actief en mooi winkelbestand, ziet er voor de bevolking en de toerist rooskleurig uit. Er zal natuurlijk nog heel wat water door de Boarn stromen voordat alles volledig uitgewerkt is. Ook zullen er uiteraard aanpassingen gedaan moeten worden. Immers de politiek heeft ook hierin zijn verantwoordelijkheden. Maar diezelfde politiek zorgde tijdens dit werkbezoek voor een fijne sfeer. Die sfeer was goed en hoopgevend.

 

De weg naar een fijne toekomst en de transitie van een mooi naar een geweldig mooi dorp is ingeslagen.

 

 

Op de foto: Overhandiging dorpsvisie en plannen Tsjerkebleek aan wethouder Zoetendal van de Gemeente Heerenveen

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER schermafbeelding-2024-06-12-om
12-06-2024

Help Djoeke Hopen

LEES MEER schermafbeelding-2024-06-11-om
11-06-2024

25 jaar IJsboerderij Boereiis jubileumfeest

LEES MEER foto-156-bibliotheek-akkrum
11-06-2024

Inloopbijeenkomst verhuizing Bibliotheek Akkrum

LEES MEER BELEEF Midden-Friesland Zomer
30-04-2024

BELEEF Midden-Friesland - Zomer_2024

LEES MEER mp-202412pagina12
11-06-2024

Te dwaan YN MIDDEN FRYSLÂN

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen