Veenwouden - 01-09-2021

 

Het cyclische van de natuur in verf en fotocollages

 

Zaterdag 21 augustus t/m zondag 17 oktober in cultureel historisch centrum De Schierstins te Veenwouden. Een expositie van schilderijen over het thema Vruchtbare Aarde door Doet Boersma en fotocollages van Janna van der Meer over Vee, Land en Verbinding.

 

Alles beweegt en verandert voortdurend, maar land is tijdloos. Tenminste, zo lijkt het. Als je goed kijkt, beschikt het land waarvan wij eten, waarop wij onze huizen bouwen en waar we overheen wandelen, over zijn eigen tijd: een cyclische tijd. Het is de tijd van de seizoenen. Plantensoorten wisselen elkaar af, totdat er een stabiele leefgemeenschap gevonden is. Hier grijpen opbloeien en afsterven zo in elkaar, dat leven en dood soms moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn.

 

De schilderijen van Doet Boersma en de fotocollages van Janna van der Meer in de tentoonstelling Land en Tijd gaan over de vaak zo vanzelfsprekende basis van ons leven en de relatie tussen planten, dieren en de grond. Vergankelijkheid is een belangrijk element.

Daarnaast is het vaak niet duidelijk, waar het oude ophoudt en iets nieuws begint. De kunstwerken roepen een gevoel op, dat doet denken aan een andere, sterkere kracht. Eentje die dit alles met elkaar verbindt.

 

Het zal geen toeval zijn dat beide kunstenaars een agrarische achtergrond hebben. Boerendochter Doet is vooral gefascineerd door het Friese landschap met zijn planten en het zo bepalende bodemleven. Janna woont op een boerderij en ervaart aan den lijve het belang van grond. Daarnaast heeft ze dagelijks contact met vee en onderzoekt ze in haar werk “het wezenlijke” van deze dieren.

 

Resultaat: een kleurrijke maar ook actuele expositie over een belangrijk vraagstuk van deze tijd: onze relatie met het land, de grond en het leven dat er tot nu toe, steeds weer, ontstaat.

 

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER mp-03
31-01-2023

MiddelPunt Magazine 03 - Januari 2023

LEES MEER psx20230121102003
31-01-2023

Opening nieuwe Hubo Akkrum

LEES MEER pean-buiten-7
31-01-2023

Pean gaat voor 20 huishoudens aan zonnepanelen plaatsen op de accommodaties

LEES MEER mp03pagina12
31-01-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER 10000-flyers
13-12-2022

Drukwerkactie inclusief GRATIS advertentie

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen