Veenwouden - 01-09-2021

 

Het cyclische van de natuur in verf en fotocollages

 

Zaterdag 21 augustus t/m zondag 17 oktober in cultureel historisch centrum De Schierstins te Veenwouden. Een expositie van schilderijen over het thema Vruchtbare Aarde door Doet Boersma en fotocollages van Janna van der Meer over Vee, Land en Verbinding.

 

Alles beweegt en verandert voortdurend, maar land is tijdloos. Tenminste, zo lijkt het. Als je goed kijkt, beschikt het land waarvan wij eten, waarop wij onze huizen bouwen en waar we overheen wandelen, over zijn eigen tijd: een cyclische tijd. Het is de tijd van de seizoenen. Plantensoorten wisselen elkaar af, totdat er een stabiele leefgemeenschap gevonden is. Hier grijpen opbloeien en afsterven zo in elkaar, dat leven en dood soms moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn.

 

De schilderijen van Doet Boersma en de fotocollages van Janna van der Meer in de tentoonstelling Land en Tijd gaan over de vaak zo vanzelfsprekende basis van ons leven en de relatie tussen planten, dieren en de grond. Vergankelijkheid is een belangrijk element.

Daarnaast is het vaak niet duidelijk, waar het oude ophoudt en iets nieuws begint. De kunstwerken roepen een gevoel op, dat doet denken aan een andere, sterkere kracht. Eentje die dit alles met elkaar verbindt.

 

Het zal geen toeval zijn dat beide kunstenaars een agrarische achtergrond hebben. Boerendochter Doet is vooral gefascineerd door het Friese landschap met zijn planten en het zo bepalende bodemleven. Janna woont op een boerderij en ervaart aan den lijve het belang van grond. Daarnaast heeft ze dagelijks contact met vee en onderzoekt ze in haar werk “het wezenlijke” van deze dieren.

 

Resultaat: een kleurrijke maar ook actuele expositie over een belangrijk vraagstuk van deze tijd: onze relatie met het land, de grond en het leven dat er tot nu toe, steeds weer, ontstaat.

 

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER middelpunt09-2022
04-05-2022

MiddelPunt Magazine 9 - Mei 2022

LEES MEER beleef-midden-friesland-zomer-
20-04-2022

BELEEF Midden-Friesland zomer 2022

LEES MEER koelkast-fjildfridge-grou
06-04-2022

Buurtkoelkast in Grou

LEES MEER beeld-stratenactie-3
25-03-2022

Vergroen-je-straat-wedstrijd

LEES MEER zeearend-broedt-op-nest-alde-f
23-03-2022

Eerste ei zeearend Alde Feanen vastgelegd door webcam

LEES MEER flyer-grouster-maitiid-adverte
22-03-2022

Grou viert de lente tijdens Grouster Maitiid

LEES MEER leren-computeren-bij-dbieb
09-03-2022

Voor digitale hulp naar dbieb

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-08-om
04-01-2022

Drukwerkactie inclusief GRATIS advertentie

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen