AKKRUM - 27-05-2020

 

Serveersters en obers van eetcafé Kromme Knilles in Akkrum moeten straks met een vol dienblad de drukke doorgaande weg in het centrum oversteken om hun klanten te bedienen. Met een terras op het grasveld bij de kerk ziet ondernemer Rolf van der Veer kans om in de anderhalvemetermaatschappij meer mensen te kunnen ontvangen.

 

Evenals de bezoekers van andere horecagelegenheden kregen de klanten van Kromme Knilles op 17 maart even voor zes uur ’s avonds een laatste consumptie. Daarna sloot het eetcafé zijn deuren. Op dezelfde avond gingen bij Kromme Knilles de eerste afhaalmaaltijden al de deur uit. Sindsdien heeft Van der Veer over het afhalen en bezorgen van maaltijden geen klagen, al haalde hij daarmee nog geen 10 procent van de omzet die hij eerder maakte. Ondernemer Van der Veer benutte de afgelopen weken om na te denken over de toekomst van zijn bedrijf en wat voor mogelijkheden er voor hem waren om binnen de nieuwe coronaregelgeving weer open te gaan. Hij ging aan het meten en berekende dat er beneden in het café ruimte is om twintig gasten te ontvangen. De onlangs opgeknapte bovenzaal biedt de mogelijkheid om nog eens twintig mensen te bedienen.

 

Grasveld bij de kerk

Op het gangbare terras op de stoep van Kromme Knilles kunnen tien mensen zitten. Om meer klanten te ontvangen richtte hij zijn aandacht op het grasveld aan de andere kant van de weg. Van der Veer zocht voor zijn plan contact met de gemeente en kreeg alle medewerking. Het is de bedoeling dat op het terras ruimte is voor tien tafeltjes met in totaal veertig stoelen. Met inachtneming van de anderhalve meter afstand tussen de bezoekers kunnen er maximaal twintig mensen zitten. De nieuwe opzet betekent dat er wel gehandhaafd moet worden. Gasten mogen zonder toestemming niet een plekje zoeken op het terras. ,,Se moatte har earst by my melde en oanjaan dat se goed sûn binne.”

 

Een kleed over de weg

Een terras aan de andere kant van de straat betekent dat de bediening de weg moet oversteken. ,,Dat is wol in útdaging, mei in fol blêd mei bierkes oer de dyk. It soe wêze kinne dat wy in kleed oer de dyk lizze of mei pionnen wurkje sille”, stelt eigenaar Rolf. Ondanks het feit dat de afgelopen weken zakelijk gezien een groot drama waren, vindt hij het mooi om zich voor te bereiden op de heropening. ,,Dat is in prachtich proses. Dan bin ik wer efkes mei myn fak dwaande.” Met het café, de bovenzaal en de twee terrassen komt Kromme Knilles op een bezetting van 80 procent van de normale situatie. ,,Wy sjogge it sitten, steane te popeljen om wer te begjinnen.”

 

Bron: Friesch Dagblad

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER vrolijke-vrijmarkt-grou-24
23-04-2024

Vrolijke Vrijmarkt in Grou

LEES MEER image001
23-04-2024

100 jaar De Tuolle in Tersoal

LEES MEER foto-petra-en-anne
02-04-2024

Anne de Jong Uitvaartzorg wordt Comes Uitvaartzorg

LEES MEER schermafbeelding-2024-04-16-om
24-05-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen