Akkrum - 06-10-2020

 

De westelijke toegang, via de historische rivier de Boorne, naar het oudste deel van het dorp Akkrum geeft sinds mensenheugenis een schilderachtig beeld en is voor menig fotograaf en schilder een plek van inspiratie. Dat historische beeld van een klapbrug over het water dreigde te verdwijnen. Het zuidelijke brughoofd was danig in verval. Op initiatief van de Akkrumer Stichting Akwaseum en met medewerking van Plaatselijk Belang Akkrum-Nes is een plan gemaakt om het oude vervallen gemetselde brughoofd aan de Bûterwâl te restaureren en weer een opbouw te plaatsen.

 

De gemetselde onderbouw is vorig jaar al gerestaureerd, het brughoofd van oude gele Friese steen is weer in puike staat.

 

De plaatsing van de hameipoort was vrijdagmiddag 25 september. De schilderachtige plek aan de Boorne is dan weer in ere hersteld. Een brugdek zal niet weer worden geplaatst omdat de aansluitende wegen zijn opgeheven en een brugfunctie niet meer nodig is.

 

Dankzij de financiële steun van de Provincie Fryslân, de Gemeente Heerenveen, het Iepen Mienskipsfûns, het Rabo Coöperatiefonds en een eigen bijdrage van Plaatselijk Belang kon het werk uitgevoerd worden. De plaatselijke bedrijven Knol Akkrum, Poltrail, Straal- & Conserveringsbedrijf Akkrum, Friesland Montage, Bogramatic en Reclamestudio Hettinga hebben samen met inzet van vrijwilligers, de klus geklaard.

 

 

Foto: Hans J. Noppert

 

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER frits-002
28-02-2023

Frits koopcentrum stopt en een stukje Friesland verdwijnt

LEES MEER img-8578
28-02-2023

Passion in Akkrum

LEES MEER beleefzomer23
21-02-2023

Vijfde uitgave inspiratiemagazine Beleef Midden-Friesland

LEES MEER gcw-in-aanbouw-31-jan-2023
18-02-2023

Eerste Steen Gezondheidscentrum Wergea

LEES MEER mp230612
31-01-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER 10000-flyers-ab
14-02-2023

Drukwerkacties Inclusief Verspreiding of GRATIS Advertentie

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen