Akkrum - 06-10-2020

 

De westelijke toegang, via de historische rivier de Boorne, naar het oudste deel van het dorp Akkrum geeft sinds mensenheugenis een schilderachtig beeld en is voor menig fotograaf en schilder een plek van inspiratie. Dat historische beeld van een klapbrug over het water dreigde te verdwijnen. Het zuidelijke brughoofd was danig in verval. Op initiatief van de Akkrumer Stichting Akwaseum en met medewerking van Plaatselijk Belang Akkrum-Nes is een plan gemaakt om het oude vervallen gemetselde brughoofd aan de Bûterwâl te restaureren en weer een opbouw te plaatsen.

 

De gemetselde onderbouw is vorig jaar al gerestaureerd, het brughoofd van oude gele Friese steen is weer in puike staat.

 

De plaatsing van de hameipoort was vrijdagmiddag 25 september. De schilderachtige plek aan de Boorne is dan weer in ere hersteld. Een brugdek zal niet weer worden geplaatst omdat de aansluitende wegen zijn opgeheven en een brugfunctie niet meer nodig is.

 

Dankzij de financiële steun van de Provincie Fryslân, de Gemeente Heerenveen, het Iepen Mienskipsfûns, het Rabo Coöperatiefonds en een eigen bijdrage van Plaatselijk Belang kon het werk uitgevoerd worden. De plaatselijke bedrijven Knol Akkrum, Poltrail, Straal- & Conserveringsbedrijf Akkrum, Friesland Montage, Bogramatic en Reclamestudio Hettinga hebben samen met inzet van vrijwilligers, de klus geklaard.

 

 

Foto: Hans J. Noppert

 

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Gemeentenieuws Recepten


LEES MEER beleef-winter21middelpunt
13-10-2021

Magazine Beleef Midden Friesland krijgt vervolg

LEES MEER voorbeeldbrochureheerenveen
28-09-2021

De leukste adresjes in de regio Heerenveen!

LEES MEER naamloos
13-10-2021

Drukwerkactie inclusief GRATIS advertentie

LEES MEER certelogo
13-10-2021

Certe open spreekuurlocatie bloedafname in Akkrum

LEES MEER 202109201431131
12-10-2021

Blije dames kunnen weer praten en breien

LEES MEER kinder-spaarweken
29-09-2021

Kinderspaarweken bij RegioBank

LEES MEER opening
06-10-2021

Grand Café JAN! is geopend

LEES MEER kinderyoga-in-jirnsum
06-10-2021

Kinderyoga in Jirnsum

LEES MEER schermafbeelding-2021-10-13-om
15-09-2021

Agenda Midden Friesland

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen