AKKRUM - 17-06-2020

 

Mienskipssintrum Leppehiem in Akkrum heeft sinds kort een levensechte ‘dementie’ puppy in huis. Het robotdier werd geschonken door Els en Kyra van Wirdum, zij bekostigden het hondje van de verkoop van handgemaakte, wasbare, katoenen mondkapjes.

 

Toen in maart bleek dat er een groot tekort aan mondkapjes was, besloot Els ze zelf te gaan naaien. Haar moeder heeft dementie en woont in een verzorgingstehuis. Van de vroegere quilthobby van haar moeder was nog een voorraadje stofjes over die Els hier goed voor kon gebruiken. Aanvankelijk werden de mondkapjes weggegeven maar toen de vraag toenam kwam dochter Kyra op het idee om er geld voor te vragen en de opbrengst te gebruiken voor een goed doel: extraatjes voor mensen met dementie. Zo was de cirkel weer rond.

 

Toen in Akkrum (de woonplaats van Kyra) rond ging dat zij begonnen was met het maken van mondkapjes reageerden bewoners van Akkrum spontaan op de oproep om materiaal en stopten o.a. elastiek in de brievenbus bij Kyra. Buren en vrienden staken een handje toe met knippen en strijken en reclame maken, er heeft zich nog een naaister bij het gezelschap gevoegd en er zijn nu zelfs verkooppunten: Kaashuys Akkrum en Thuistoko Mardjantie.

 

Inmiddels zijn er al meerdere robot-honden en -katten en wondertelefoons gedoneerd aan verpleeghuizen. Omdat zo veel mensen in Akkrum er een steentje aan hebben bijgedragen is deze gift aan Leppehiem speciaal. De verzorgende (links op de foto) Vroukje Stoelwinder met Robbie de robot puppie (naar de hond van de de moeder/oma van Els en Kyra die dementie heeft) nam de puppy in ontvangst en vertelde dat de bewoners al reikhalzend uitkeken naar de komst van hun nieuwe hondje. De afdeling heeft al twee robotkatten, hopelijk voelt de puppy zich snel thuis en kan het veel liefde geven.

 

Voor vragen en bestellingen kunt u mailen naar mondkapjesatelier@gmail.com

 

Foto: Froukje Stoelwinder, verzorgende van Beg. Wonen van Leppehiem krijgt een robot puppy van Els en Kyra van Wirdum.

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns


LEES MEER kerstkaartenmmweb
26-10-2020

Stuur deze Kerst persoonlijke kaarten

LEES MEER schermafbeelding-2020-11-25-om
25-11-2020

Wintersporten in eigen land

LEES MEER logo-engelenproject
25-11-2020

Engelenproject in Akkrum/Nes

LEES MEER 201118doaprskeamer-akkrum-open
25-11-2020

Doarpskeamer Akkrum opent kerstwinkeltje

LEES MEER logo-hartstichting
25-11-2020

Opbrengst inhaalcollecte Hartstichting, ReumaNederland en Longfonds

LEES MEER 3-goede-doelen-4-november-2020
25-11-2020

Handwerkcafé Grou doneert aan 3 goede doelen

LEES MEER fotografie-jelly-mellema-9480
18-11-2020

Fusie Boermans en Heslinga & de Vries Uitvaartzorg

LEES MEER unknown-1
18-11-2020

Sinterklaasactie De Ynbring

LEES MEER fnp
18-11-2020

FNP wol fûns finansjele problemen sportferieningen en doarpshuzen

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen