Akkrum - 14-10-2020

 

Doarpskeamer Akkrum heeft sinds vrijdag een biologische groentekraam met gratis voedsel. Groenten, aardappelen, appels, peren, druiven en ook stekjes van planten staan in de kraam uitgestald. De groenten komen van de tuinders van het volkstuincomplex aan de Feansterdyk in Akkrum, die tijdens de oogstmaand oktober altijd een overschot hebben. Zij kwamen met het initiatief. Iedereen mag producten voor eigen gebruik meenemen. Een vrijwillige financiële bijdrage geven mag, maar dat hoeft niet, aldus de initiatiefnemers.

 

De groenten van het volkstuincomplex zijn onbespoten en op biologische wijze verbouwd. Het houten kraampje is door vrijwilligers gemaakt en staat voor Doarpskeamer Akkrum aan de Lange Miente 5. In de kraam en in de uitgestalde kistjes zit van alles: rode bieten, palmkool, druiven, appels, stoofperen, stoofappels en kleine aloe-veraplantjes. De mini-bieb van de dorpskamer heeft tijdelijk ook een uitgebreid assortiment aan tuinboeken, die gratis meegenomen mogen worden.

 

De kraam wordt in de maand oktober regelmatig bijgevuld met nieuwe producten. Iedereen die zelf groenten, fruit of aardappelen wil brengen, is van harte welkom. Niet alleen Akkrumers doen dat maar ook mensen uit de omliggende dorpen. Zo liggen er druiven uit Aldeboarn, terwijl een van de initiatiefnemers een appelboom in een ander dorp voor de helft mocht leegplukken.

 

De opening werd op sfeervolle wijze opgeluisterd met de klanken van de didgeridoo van Bas Brekelmans. Tijdens de officiële bijeenkomst werd stil gestaan bij het initiatief en de noodzaak en nut ervan. De genodigden kregen een kop koffie aangeboden.

 

 

Op de foto: Een gevarieerd assortiment aan biologische groenten en fruit is tijdens de oogstmaand oktober te vinden in de tijdelijke groentekraam van Doarpskeamer Akkrum. Iedereen mag de producten gratis meenemen of een vrijwillige bijdrage leveren. Ook zijn er tuinboeken in de mini-bieb.

Foto: Ad van Dorresteijn

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns


LEES MEER 3169951advertentiebmmjg2020mid
06-10-2020

Webinar Bereik meer met je geld

LEES MEER dsc0194
20-10-2020

Juf Gea van Wieren neemt afscheid als directeur van de Ds. Hasperschool

LEES MEER 20466dbe-f1a5-49a2-8237-16e99a
20-10-2020

Roel 80 jaar

LEES MEER plattegrond-akkrum-centrum-sep
20-10-2020

Steun wandelroute Akkrum

LEES MEER silvesterloop-logo
17-10-2020

Dit jaar helaas geen Silvesterloop in Poppenwier

LEES MEER cigan5-in-film-praha
17-10-2020

Filmkafé Bagdad presenteert Cigán

LEES MEER ale-en-marije-feest-10-jaar-we
17-10-2020

Werff talent viert 10-jarig jubileum

LEES MEER nl-leert-door-2
16-10-2020

NL leert door 2: opnieuw gratis ontwikkeladvies voor iedereen

LEES MEER schermafbeelding-2020-10-14-om
16-10-2020

Iedereen extra alert tijdens de Donkere Dagen

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen