Akkrum - 14-10-2020

 

Doarpskeamer Akkrum heeft sinds vrijdag een biologische groentekraam met gratis voedsel. Groenten, aardappelen, appels, peren, druiven en ook stekjes van planten staan in de kraam uitgestald. De groenten komen van de tuinders van het volkstuincomplex aan de Feansterdyk in Akkrum, die tijdens de oogstmaand oktober altijd een overschot hebben. Zij kwamen met het initiatief. Iedereen mag producten voor eigen gebruik meenemen. Een vrijwillige financiële bijdrage geven mag, maar dat hoeft niet, aldus de initiatiefnemers.

 

De groenten van het volkstuincomplex zijn onbespoten en op biologische wijze verbouwd. Het houten kraampje is door vrijwilligers gemaakt en staat voor Doarpskeamer Akkrum aan de Lange Miente 5. In de kraam en in de uitgestalde kistjes zit van alles: rode bieten, palmkool, druiven, appels, stoofperen, stoofappels en kleine aloe-veraplantjes. De mini-bieb van de dorpskamer heeft tijdelijk ook een uitgebreid assortiment aan tuinboeken, die gratis meegenomen mogen worden.

 

De kraam wordt in de maand oktober regelmatig bijgevuld met nieuwe producten. Iedereen die zelf groenten, fruit of aardappelen wil brengen, is van harte welkom. Niet alleen Akkrumers doen dat maar ook mensen uit de omliggende dorpen. Zo liggen er druiven uit Aldeboarn, terwijl een van de initiatiefnemers een appelboom in een ander dorp voor de helft mocht leegplukken.

 

De opening werd op sfeervolle wijze opgeluisterd met de klanken van de didgeridoo van Bas Brekelmans. Tijdens de officiële bijeenkomst werd stil gestaan bij het initiatief en de noodzaak en nut ervan. De genodigden kregen een kop koffie aangeboden.

 

 

Op de foto: Een gevarieerd assortiment aan biologische groenten en fruit is tijdens de oogstmaand oktober te vinden in de tijdelijke groentekraam van Doarpskeamer Akkrum. Iedereen mag de producten gratis meenemen of een vrijwillige bijdrage leveren. Ook zijn er tuinboeken in de mini-bieb.

Foto: Ad van Dorresteijn

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER frits-002
28-02-2023

Frits koopcentrum stopt en een stukje Friesland verdwijnt

LEES MEER img-8578
28-02-2023

Passion in Akkrum

LEES MEER beleefzomer23
21-02-2023

Vijfde uitgave inspiratiemagazine Beleef Midden-Friesland

LEES MEER gcw-in-aanbouw-31-jan-2023
18-02-2023

Eerste Steen Gezondheidscentrum Wergea

LEES MEER mp230612
31-01-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER 10000-flyers-ab
14-02-2023

Drukwerkacties Inclusief Verspreiding of GRATIS Advertentie

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen