Wergea - 15-09-2021

 

Een nieuw hoofdstuk in het historische café in Wergea, bruisend dorp onder de rook van Leeuwarden. Lutz Jacobi en Friso Douwstra openen op donderdag 16 september Grand Café Jan! Pal naast zijn zeer succesvolle Proeflokaal Oan Tafel gaat Geert-Jan Vaartjes samen met Wergeaster ondernemers Hylke Jan Tholen, Arjan Wielinga, Mikhail Loonen en Jan Willem Sinnema een unieke samenwerking aan. Over de naam hoefden ze niet lang na te denken, want alle eigenaren dragen de naam Jan. Het doel dat ze voor ogen hebben: het dorp leefbaar houden.

 

Dit is Grand Café JAN!

Jan! heeft een enorme passie voor eten en is een tikkeltje eigenzinnig. Daarom zijn de gerechten niet standaard. “Ik ben de afgelopen jaren in het buitenland zó geïnspireerd, dat ik daar wel iets mee moest doen,” vertelt Vaartjes. Verrassende creaties van eigen bodem, gecombineerd met invloeden van ver daarbuiten zijn het resultaat. Huisgemaakte worsten uit de speciaal ontworpen droogkast, Banh xeo, een Vietnamese pannenkoek, overheerlijke ribs of de beroemde Koreaanse kip zijn zomaar een greep uit de uitgebreide menukaart. Alles vers bereid, want JAN! vindt kwaliteit en smaak het allerbelangrijkst.

 

“De belangrijkste ingrediënten in onze keuken zijn de mix van hoge kwaliteit, ambachtelijke bereidingen en liefde voor het product. Een wereldse keuken met Friese gastvrijheid,” aldus Vaartjes. “Dat laatste komt door het personeel van Jan! Passie voor het vak en een ontzettend welkom gevoel: je merkt het als je ze ontmoet. Zij zorgen voor een onvergetelijk bezoek! Zelf ben ik vooral betrokken bij de totstandkoming van de kaart, maar sta zelf niet achter het fornuis. In de keuken staan ervaren koks onder leiding van Wimer Kamsma, die het concept dat we hier neer willen zetten ook uitstekend begrijpen.”

 

Shared Dining, een unieke beleving

Bij JAN! worden de gerechten ook nét even anders geserveerd. Kies en combineer verschillende wereldse gerechten en deel die met je tafelgenoten. Vaartjes: “‘Shared dining’, of ook wel ‘social dining’ genoemd, draait niet zozeer om het dineren zelf, maar meer om het contact tussen de mensen die aan het diner deelnemen. Op deze manier kunnen gasten niet alleen van meerdere gerechten proeven, maar zorgt het samen delen ook voor onderlinge interactie en gespreksstof.”

 

JAN! heeft oog voor de wereld om zich heen. Daarom wordt er een low waste policy gehanteerd. Een voorbeeld? Gasten krijgen hun (speciaal)biertje uit blik. Blikjes zijn duurzaam, want er kunnen veel in één keer vervoerd worden en ze zijn recyclebaar. En minstens zo belangrijk: blik laat geen licht door en dat komt de kwaliteit van het bier ten goede.

 

Welkom in Wergea!

Vanaf vrijdag 17 september zijn gasten welkom bij JAN! om te genieten van een heerlijke maaltijd, een met zorg uitgezochte wijn, een fris frisje of een heerlijk speciaalbiertje. Is er geen tijd om uitgebreid te tafelen? Dan heeft JAN! uiteraard ook een goed gevulde borrelplank met verrassende cocktail of een gezellig biertje. Komen gasten liever voor een heerlijke koffiedate met lekkers? Ook dat kan bij JAN! Nieuwsgierig naar de kaart of op zoek naar meer informatie? Kijk op www.grandcafejan.nl, Facebook of Instagram.

 

Geert-Jan Vaartjes

Geert-Jan groeide op in een horecafamilie in Wergea. Zijn pake en beppe waren de eigenaren van het dorpscafé ’s Lands Welvaren, zijn ouders bestierden de aangrenzende bar De Smidse. Op de plek van het dorpscafé is Grand Café JAN! nu gevestigd. Vaartjes werkte in topkeukens, waaronder De Librije*** in Zwolle, La Rive** in het Amstelhotel in Amsterdam en De Bokkedoorns** in Overveen. Zeven jaar lang was hij de chef van De Heeren van Harinxma (Landgoed Lauswolt) in Beetsterzwaag, daarna executive chef Outrigger Mauritius Resort en het luxueuze Anantara Hoi An Resort in Vietnam. Anderhalf jaar geleden startte hij tijdens zijn verblijf in Vietnam het succesvolle Proeflokaal Oan Tafel.

 


Foto: V.l.n.r. Tom Zwerver, Geert-Jan Vaartjes en Wimer Kamsma

 

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER schermafbeelding-2024-06-12-om
12-06-2024

Help Djoeke Hopen

LEES MEER schermafbeelding-2024-06-11-om
11-06-2024

25 jaar IJsboerderij Boereiis jubileumfeest

LEES MEER foto-156-bibliotheek-akkrum
11-06-2024

Inloopbijeenkomst verhuizing Bibliotheek Akkrum

LEES MEER BELEEF Midden-Friesland Zomer
30-04-2024

BELEEF Midden-Friesland - Zomer_2024

LEES MEER mp-202412pagina12
11-06-2024

Te dwaan YN MIDDEN FRYSLÂN

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen