Akkrum-Nes - 10-10-2020

 

Column

Reisadviseur

Sigrid de Vries

 

En toen was het zomaar een half jaar later….

Zes maanden waarin er zoveel is gebeurd. De maanden maart tot en met juni waren nog hectisch met repatriëren, annuleren en omboeken en in juli leek het er op dat er toch weer hoop gloorde. Een aantal landen binnen Europa werden op geel gezet. En toen werd het augustus en werden bijna alle bereisbare bestemmingen weer teruggedraaid.

 

Inmiddels zijn we in oktober beland en is het stil, heel erg stil.

De eerste faillissementen in de reiswereld zijn helaas een feit. Afgelopen week kreeg ik het bericht dat Dalstra Reizen daartoe ook behoorde en dat raakte me. Zo’n mooi familiebedrijf waar ik vele busreizen heb geboekt en bedrijfsuitjes mee heb georganiseerd. Ze zijn ten onder gegaan omdat er de afgelopen maanden geen reizen uitgevoerd konden worden en daardoor totaal geen inkomsten. En dat is waarschijnlijk nog maar het begin.

Het verdienmodel in de reisbranche is, dat pas nadat de klanten zijn vertrokken de verdiensten uitbetaald worden. Dus niet gereisd is geen inkomen maar de kosten gaan wel door. Hoe lang houdt de branche dat vol?

 

De afgelopen tijd sprak ik een aantal klanten die aangaven dat ze regelmatig aan mij moesten denken. Die bezorgdheid doet me goed! Ja, het is niet makkelijk en om mijn reisbureau overeind te houden moet ik ook alle zeilen bijzetten. Maar dat maakt je ook creatief en dan blijkt dat je met veerkracht en flexibiliteit ook tijdelijk andere activiteiten kunt ontplooien die je door deze crisis heen kunnen helpen. Dus ik ga het wel redden! Ik wil en kan mijn passie voor reizen niet opgeven. En denk maar zo, er komt straks weer een tijd dat er weer volop gereisd kan worden. Dat mensen het weer durven en daarin geadviseerd en ontzorgd willen worden. En wat is het dan fijn dat ze daarvoor bij mij terecht kunnen. Dat ik weer mooie reizen mag en kan boeken voor iedereen.

 

Dus hou vol! Ik zit er straks weer helemaal klaar voor!

 

Lieve groet,

Sigrid

 

The Travel Club Akkrum-Nes

06-29340220 | sigrid@thetravelclub.nl

www.thetravelclub.nl/sigrid

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER schermafbeelding-2024-03-05-om
05-03-2024

De Kletskous heeft een nieuw gezicht

LEES MEER schermafbeelding-2024-03-05-om
05-03-2024

Tien jaar Repaircafé Akkrum/Nes

LEES MEER fakkelmoment
05-03-2024

Grou laat Oekraïne niet in de kou!

LEES MEER mp-202406pagina12
24-05-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen