Friesland - 14-07-2021

 

Hou dit voetpad vrij, dan zijn wij ook blij!

 

Heb je bij jou in de buurt als voetganger ook last van op de stoep geparkeerde auto’s, fietsen, scooters, kliko’s of wat dan ook? Je bent helaas niet de enige. Voetlicht is een campagne gestart om mensen bewust te maken van de overlast voor voetgangers van obstakels op het voetpad.

 

Met de campagne ‘hou dit voetpad vrij, dan zijn wij ook blij!’ wil Voetlicht bereiken dat voetgangers de voor hen bestemde ruimte terugkrijgen. Soms functioneert de loopruimte eerder als een parcours met obstakels dan een veilige, plezierige plek voor voetgangers.

 

Geef je op voor een buurtschouw

Tijdens de buurtschouw gaan we door de buurt en gebruiken een sjabloon om de wijkbewoners eraan te herinneren dat het voetpad toch echt bedoeld is voor voetgangers. Iedereen kan zich voor een buurtschouw opgeven via de email: info@voetlicht.info. We maken voor het aanbrengen van het sjabloon gebruik van biologisch afbreekbaar spuitkrijt, wat afhankelijk van het weer ongeveer een week zichtbaar blijft.

 

Melding maken van slecht onderhoud

Naast de inzet van het sjabloon om de bewoners bewust te maken van ongewenst “gewoontegedrag”, maken we ook foto’s van slecht onderhouden voetpaden of gevaarlijke situaties. Denk daarbij aan los- of scheefliggende tegels, te smalle doorgang, overhangend groen, struikel stukken bijv. als gevolg van boomwortels, ontbreken van op- en afritten (met name ook van belang voor rollators en andere rijdend materieel). Van die knelpunten maken we melding bij de betreffende gemeente. Iedereen kan ook zelf een melding maken bij de gemeente. Hoe dat precies kan, is terug te vinden op onze website: www.voetlicht.info/melding

 

Voetlicht en Wandelnet

Met Voetlicht wil Wandelnet het lopen in Fryslân agenderen en stimuleren, onder andere door de voetgangersveiligheid te verbeteren en de gemeenten te ondersteunen bij het ontwikkelen van loopbeleid. Lopen is de meeste universele vorm van verplaatsing.

 

Wandelnet zet zich in om politiek aandacht te vragen voor wandelen, zodat provincies en gemeenten zorgen dat er ruimte is om veilig en aantrekkelijk te lopen. Dit doen ze samen met ruim 900 vrijwilligers en de steun van partners.

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER rijschool
22-11-2023

Rijschool Mid-Fryslân binnenkort van start

LEES MEER img5672
21-11-2023

Zeer geslaagde themaweek over gezondheid op KBS Sint Radboud

LEES MEER beleef-midden-friesland-winter
14-11-2023

De nieuwe Beleef is uit!

LEES MEER mp-202324webpagina12
24-05-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER 10000-flyers-ab
14-02-2023

Drukwerkacties Inclusief Verspreiding of GRATIS Advertentie

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen