Friesland - 07-10-2020

 

Laatst liep ik door het dorp en werd ik aangesproken door een mevrouw. Ze vertelde mij dat ze laatst een overlijden van een dierbare had meegemaakt. De overledene was lid van een uitvaartvereniging en deze vereniging stond erop dat de gekozen uitvaartleider de uitvaart zou uitvoeren. Toch was er geen klik met deze uitvaartleider en dus gaf dat de nodige belemmeringen.

 

Hoe zit het doorgaans bij een lidmaatschap van een vereniging?

Ik luisterde aandachtig naar deze mevrouw, en ze stelde mij de vraag of ik de uitvaart ook had kunnen uitvoeren. Natuurlijk had ik dat kunnen doen. Vaak krijgen leden van een uitvaartvereniging korting op de uitvaartnota (ledenkorting genoemd), mits ze kiezen voor de uitvaartleider aangesteld door de vereniging. Dit hoeft overigens niet altijd te leiden tot een ‘financieel voordeel’.

 

En als je dan verzekerd bent?

Naast uitvaartverenigingen zijn er ook maatschappijen die sturen op hun eigen uitvaartleiders (denk aan Monuta, Yarden of Dela). Deze maatschappijen kennen natura pakketten en geldverzekeringen. Zodra er een geldbedrag is verzekerd, kan de familie kiezen voor een (lokale) uitvaartleider. Is er een naturapakket verzekerd, dan kan het vaak ook nog lucratief zijn om een (lokale) uitvaartleider te kiezen. Dit omdat de tarieven hier veelal lager liggen als de uitvaartleiders die ‘vast zitten’ aan de (grote) verzekeringsmaatschappijen.

 

“Inmiddels heb ik vele families bij mogen staan, die ondanks hun lidmaatschap of verzekering, vele euro’s hebben bespaard door te kiezen voor een lokale ondernemer”

 

Mag je altijd kiezen voor een (lokale) uitvaartleider?

Gelukkig is iedereen vrij om te kiezen voor een (lokale) uitvaartleider. Sterker nog, het kan zelfs nog financieel voordeel opleveren.

De lokale ondernemer kent de regio, is bekend met de gebruiken en kan (creatief) meedenken met de families. Het belangrijkste wat komt kijken bij het verzorgen van een uitvaart is DE KLIK! Samen proberen we het afscheid vorm te geven, zoals dat past bij de families en nabestaanden. Het was jammer dat de mevrouw die ik sprak toch enige belemmering heeft gehad bij de organisatie van de uitvaart van haar dierbare.

 

 

Heeft u naar aanleiding van deze column vragen, of wilt u weten welke mogelijkheden voor u toepasbaar zijn? Ik ben er graag voor u!

 

 

Warme groet,
Leo Boermans

 

Boermans Uitvaartzorg

06–228 38 213  |  info@boermansuitvaartzorg.nl

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER worst1
06-12-2022

Vrachtwagenchauffeur staat centraal

LEES MEER akkrumgiftcard
01-12-2022

Uniek. Akkrum-Nes heeft haar eigen cadeaukaart

LEES MEER mm-24
30-11-2022

MiddelPunt Magazine 24 - November 2022

LEES MEER Beleef-MF-Winter-22-23
22-11-2022

BELEEF Midden-Friesland Winter 2022-2023

LEES MEER kerstconcert-2022-12-17-a4-met
01-12-2022

Agenda Midden Friesland

LEES MEER 10000-flyers
10-08-2022

Drukwerkactie inclusief GRATIS advertentie

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen