Aldeboarn - 28-10-2020

 

Sinds kort prijkt er op de Jac Knolstrjitte 18 in Aldeboarn, een levensreddende Automatische Externe Defribrillator (AED) aan de muur van de woning. Bewoners willen op deze manier een concrete bijdrage leveren aan de hartveiligheid van het dorp.

 

In een opvallende groene kast, voorzien van LED-verlichting. De status van de AED en de kast wordt volledig automatisch gecontroleerd en de kast is gekoppeld aan het burgerhulpverleningssysteem HartslagNu. Hiermee worden nadat 112 is gebeld, automatisch burgerhulpverleners opgeroepen. Zij zijn vaak sneller bij het slachtoffer dan de ambulance. Door de AED aan zijn woning op te hangen is deze voor alle omwonenden te gebruiken. Dag en nacht. En dat is belangrijk want bij een acute hartstilstand is snelheid geboden: kan een shock met een AED binnen 6 minuten worden toegediend, dan is de kans op overleving 50%.  

 

De Groene Ronde kast beschermt de AED tegen de elementen zoals regen en vorst en kan met een eenvoudige draaibeweging snel worden geopend. De eigenaar krijgt direct een SMS-je wanneer de kast wordt geopend. “Hierdoor kan ik meteen poolshoogte nemen en assistentie verlenen”. De AED helpt de burgerhulpverlener via heldere instructies en heeft een groot beeldscherm. Hierdoor kan iedereen een leven redden of je getraind bent of niet. 

 

Meer informatie hierover? Op de redactie zijn de gegevens bekend.

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER schermafbeelding-2024-03-05-om
05-03-2024

De Kletskous heeft een nieuw gezicht

LEES MEER schermafbeelding-2024-03-05-om
05-03-2024

Tien jaar Repaircafé Akkrum/Nes

LEES MEER fakkelmoment
05-03-2024

Grou laat Oekraïne niet in de kou!

LEES MEER mp-202406pagina12
24-05-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen