Friesland - 08-06-2021

 

Online conferentie Thuiszorg Het Friese Land

 

‘Zoek elkaar op, bundel de krachten en ga de uitdaging met elkaar aan’. Dat waren enkele tips en suggesties die donderdag 27 mei jl. gedaan werden tijdens de online conferentie ‘Veilige woningtoegang, voor de zorg aan kwetsbare ouderen: een gedeelde verantwoordelijkheid’. Thuiszorg Het Friese Land organiseerde deze online conferentie om het onderwerp breed onder de aandacht te brengen.

 

Een veilige woningtoegang is van belang, betoogde directeur-bestuurder Klaas Kuilman van Thuiszorg Het Friese Land, bij de start van de conferentie. “Het is misschien geen sexy onderwerp, maar het is noodzakelijk dat we dit goed met elkaar regelen. Iedereen is het erover eens dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen en de best mogelijke zorg krijgen, als ze dat nodig hebben. Veilige woningtoegang is daarbij essentieel.”

 

Goed bezochte bijeenkomst

Er was veel interesse voor de online conferentie voor bestuurders, beleidsmakers en directeuren van gemeenten, zorgverzekeraars, woningcorporaties, vastgoedbeheerders en (thuis)zorgorganisaties. Ruim vijftig deelnemers namen deel, o.a. namens (thuis)zorgorganisaties, zorgverzekeraars, woningcorporaties en brandweer, maar er sloten ook wethouders, raadsleden en leveranciers van sluitsystemen aan.

 

Samenwerken in de zorg

In een informele sfeer kregen de deelnemers vier presentaties voorgeschoteld. Klaas Kuilman trapte af namens Thuiszorg Het Friese Land en gaf vervolgens het stokje over aan Tonko Wedda en Roger Jongen van WDTM, de branchevereniging voor woonzorgtechnologie en –innovatie. Zij belichtten de complexiteit van het onderwerp en pleitten net als Klaas Kuilman voor een betere onderlinge samenwerking. “Niet alleen de diverse ketenpartners moeten samenwerken, maar de samenwerking tussen zorgorganisaties lijkt vaak ook lastiger dan zou moeten.”

 

Succesverhalen delen

De conferentie werd afgesloten met twee succesvolle praktijkvoorbeelden, door Lars Kikkert van woningcorporatie Elkien en door Tjakko Middel, beleidscoördinator Wonen, Ondernemen en Ontwikkelen bij de gemeente Helmond.

De reacties na afloop van de conferentie waren enthousiast. “Dit onderwerp moeten we toch echt serieus met elkaar gaan oppakken”, zo stelde één van de deelnemers.

 

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER woodness-pizza-mm
28-03-2023

WoodNess Pizza | The real taste on wheels

LEES MEER frits-002
28-02-2023

Frits koopcentrum stopt en een stukje Friesland verdwijnt

LEES MEER img-8578
28-02-2023

Passion in Akkrum

LEES MEER beleefzomer23
21-02-2023

Vijfde uitgave inspiratiemagazine Beleef Midden-Friesland

LEES MEER samoosara
31-01-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER 10000-flyers-ab
14-02-2023

Drukwerkacties Inclusief Verspreiding of GRATIS Advertentie

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen