Zuidoost Friesland - 16-06-2020

 

In juni en begin juli kan het zomaar zijn dat je de Hop on, hop off boat in Zuidoost Friesland tegenkomt. Deze elektrische house-boat wordt ingezet als exclusief vervoermiddel voor journalisten en bloggers uit het hele land. “Veel mensen gaan dit jaar ontdekken hoe mooi een –al dan niet noodgedwongen vanwege Corona- vakantie in eigen land is. Wij helpen hen graag de juiste keuze maken met inspirerende verhalen uit Zuidoost Friesland. Daarom organiseren we deze grote persreis,” vertelt gebiedsregisseur van Stichting Toerisme Regiomarketing Zuidoost Friesland (TRZF) Elizabeth Pilat.

 

Zuidoost Friesland wordt ook wel ‘Het Andere Friesland’ genoemd vanwege de a-typische kwaliteiten zoals bos, heide en open zandvlaktes. “We hebben allerlei media uit Nederland uitgenodigd om onze regio te komen ervaren, uiteraard Coronaproof. Aan de uitnodiging werd massaal gehoor gegeven, meer dan 75 media meldden zich aan!”

 

Om de beurt varen 22 schrijvers van bijvoorbeeld de Kampioen (ANWB), 50+ magazine en bloggers zoals Bijzonder Plekje, Reismeisje en KidsEropUit een paar dagen mee op de Hop on, hop off boat. De Turfroute wordt gebruikt om van a naar b te komen. Onderweg maken de media diverse stops om het prachtige achterland te verkennen. Sommige journalisten logeren op de boot, anderen kiezen voor een
hotel, B&B of camping. Elke journalist krijgt een programma op maat. “We hebben namelijk alles in huis: prachtige accommodaties, heerlijk culinair aanbod, unieke activiteiten en natuurlijk de prachtige natuur! Nagenoeg iedereen kan hier ontspannen en een welverdiende vakantie vieren.”

 

Bijzonder is dat ruim 60 ondernemers uit Zuidoost Friesland deze schrijvers in de watten gaan leggen. 

“Deze accommodaties, restaurants en dagrecreatiebedrijven steken in tijden van crisis hun nek uit. Ze hopen op mooie PR voor de regio en hun bedrijf. Ik heb enorm veel bewondering voor dit ondernemerschap. We mogen hier als regio enorm trots op zijn,” aldus Pilat.

 

De deelnemende media zijn samen goed voor een bereik van bijna 1 miljoen Nederlanders. Met de hashtag #prhaf20 hoopt Stichting TRZF nog eens enkele honderdduizenden mensen te bereiken op social media. Elizabeth Pilat: “Als een ander je aanprijst, is de boodschap veel geloofwaardiger dan wanneer je dat zelf doet. Daarom doen we dit project. We kunnen daarbij nog wel wat hulp van inwoners gebruiken.”

 

Stichting TRZF roept op:
“Zie je de boot of heb je een leuke tip voor de media? Bijvoorbeeld een unieke plek, activiteit of route? Plaats dan een foto van de tip of de boot met de hashtag #prhaf20 op Instagram, Twitter, Facebook of Linkedin. Mailen mag ook naar info@zuidoostfriesland.nl.
Uit alle inzendingen wordt een winnaar getrokken. Deze wint een overnachting op de boot, in een unieke B&B of prachtig hotel.

 

Kijk voor de voorwaarden op www.zuidoostfriesland.nl/prhaf20

 

Foto: Marcel van Kammen

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Gemeentenieuws Recepten


LEES MEER beleef-winter21middelpunt
13-10-2021

Magazine Beleef Midden Friesland krijgt vervolg

LEES MEER voorbeeldbrochureheerenveen
28-09-2021

De leukste adresjes in de regio Heerenveen!

LEES MEER naamloos
13-10-2021

Drukwerkactie inclusief GRATIS advertentie

LEES MEER waldemar-brandt-nhw-ko5so5i-un
20-10-2021

Wildexcursie en Wildproeverij bij Pier’s Hiem

LEES MEER image00016
20-10-2021

Hoera! Klaversma Schoenen bestaat 12,5 jaar

LEES MEER klaar-voor-de-start
20-10-2021

Grouster sloeproeiers leveren topprestatie in Amsterdam

LEES MEER whatsapp-image-2021-10-03-at-2
20-10-2021

Sax & Sticks

LEES MEER unknown
20-10-2021

U hoeft toch niet meer leren te fietsen?

LEES MEER certelogo
13-10-2021

Certe open spreekuurlocatie bloedafname in Akkrum

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen