Friesland - 11-05-2021

 

Ondanks alle maatregelen rondom het coronavirus, hebben ruim 1300 vmbo-leerlingen de afgelopen dagen kennis kunnen maken met het lokale bedrijfsleven. In het kader van de Doe Dagen van Zuid Friesland On Stage gingen de leerlingen op werkbezoek bij maximaal twee bedrijven naar keuze.

 

De leerlingen hebben de afspraken met deze bedrijven dit jaar online via Digimatch gemaakt. Digimatch is een ‘digitale noodbrug’ ter vervanging van het traditionele Beroepenfeest. Bijna 250 beroepsbeoefenaren hebben dit jaar meegedaan aan Zuid Friesland On Stage en hierdoor de leerlingen de kans gegeven om kennis te maken met het lokale bedrijfsleven.

 

Tijdens de Doe Dagen konden de leerlingen een goed beeld krijgen van beroepen en bedrijven waar ze interesse in hebben. Veel Doe Dag afspraken waren nog ‘gewoon’ fysiek en daar waar dat door het coronavirus niet mogelijk was, werd er digitaal kennisgemaakt. Leerlingen konden bijvoorbeeld aan het werk in de horeca, timmeren, helpen bij de melkveehouder, een kijkje nemen in het crematorium als uitvaartmedewerker, in de thuiszorg, bij het uitzendbureau, als bakker aan het werk, met de bibliotheek een social media-uiting maken, videocampagnes maken of buiten met de ouderen activiteiten uitvoeren in de zorg. De variatie van beroepen was enorm groot, waardoor de leerlingen veel keuze hadden.

 

Ook de deelnemende bedrijven waren enorm enthousiast over de Doe Dag. Ze geven leerlingen graag een ‘kijkje in de keuken’, om ze daarmee te helpen zich te oriënteren op hun beroepskeuze. Leerlingen hebben zich soms positief verbaasd over wat het beroep nu écht is. Daarnaast hopen de bedrijven dat ze mogelijk de medewerker van de toekomst ontmoeten. “Ik heb een paar leerlingen gehad die ik graag als toekomstige stagiaire zou verwelkomen”, aldus één van de deelnemende beroepsbeoefenaren.

 

De Doe Dag van On Stage maakt op de deelnemende scholen onderdeel uit van het programma voor Loopbaanoriëntatie en – begeleiding. Daarbij leren de jongeren om zichzelf te ontdekken aan de hand van loopbaanvragen als: wie ben ik, wat kan ik en wat vind ik leuk? Ze leren ook de eerste stappen om een eigen professioneel netwerk op te bouwen. Het komt vaak voor dat vmbo-leerlingen na On Stage een baantje, stage of hun uiteindelijke baan vinden via een ontmoeting bij Zuid Friesland On Stage.

 

Zuid Friesland On Stage is een initiatief van de vmbo-scholen OSG Sevenwolden, Bornego College, Nordwin College, Kei College, Zuyderzee Lyceum, Linde College en Terra.

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Gemeentenieuws Recepten


LEES MEER schermafbeelding-2021-05-18-om
18-05-2021

Beleef Midden-Friesland 2021

LEES MEER image
23-06-2021

Metamorfose in de buurt van It Pakhûs

LEES MEER boarne-p1060236-paul-hettinga
22-06-2021

Op weg naar een bruisend centrum in Akkrum

LEES MEER rixt-van-de-horst-nederlands-k
22-06-2021

Grouster amazone is Nederlands Kampioene Para-dressuur

LEES MEER rb-3
22-06-2021

OVERSTAPWEKEN RegioBank groot succes

LEES MEER logowhiteblue
22-06-2021

Gezocht voor Sport in Grou: presentator en webredacteur

LEES MEER image
22-06-2021

Jirnsum werkt aan nieuwe Dorpsvisie 2025

LEES MEER schermafbeelding-2021-06-09-om
09-06-2021

De nieuwe rage om fit en vitaal te blijven ‘Steppen’!

LEES MEER 20210417-115142wendy
09-06-2021

Kinderopvang en activiteiten op Ferdivedaasje Buorkerij Greidesicht

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen