Akkrum-Nes - 20-01-2021

 

Column

Reisadviseur

Sigrid de Vries

 

Twee woorden, negen letters: Duurt lang!
Dit was een uitspraak van mijn dochters die regelmatig voorbijkwam een paar jaar geleden. Afgelopen dinsdag kwam deze weer spontaan bij mij naar boven. De lockdown werd met 3 weken verlengd, echter voor de reisbranche met 11 weken.

 

Dat we niet kunnen reizen voorlopig begrijp ik, maar dat we nooit worden genoemd als zwaarst getroffen branche vind ik eigenlijk nog het ergst! Sinds vorig jaar maart zit de reisbranche grotendeels op slot, dat is met de nieuwe verlenging straks meer dan een jaar. Zonder ook maar enige compensatie.

 

Als we al een keer genoemd worden dan is het door het gedrag van de “asociale reiziger”, om premier Rutte zijn woorden te gebruiken.

Daar zou ik zo graag een nuance in aan willen brengen. Mijn collega’s en ik, houden onszelf inmiddels al bijna een jaar aan de gestelde regels en voeren geen reizen uit naar oranje gebieden (de hele wereld). Het is dus niet de georganiseerde reissector maar de individuele reiziger die doodleuk zelf een ‘los’ ticket en een hotel boekt en zich daardoor “asociaal” gedraagt.

Wat zou het fijn zijn als dat verschil eens duidelijk benoemd zou worden.

En dan heb ik het maar niet over de 90 procent omzetverlies die wij missen en waarvoor wij geen enkele vergoeding kunnen krijgen als zelfstandig reisagenten.

 

Zo dat moest ik even kwijt!

 

De mensen die mij kennen weten dat ik een positief ingesteld mens ben en daarom kijk ik alweer vooruit. Nu niet mogen reizen wil niet zeggen dat 2021 ook een verloren jaar is. Ik vestig mijn hoop op later dit jaar, als de R uit de maand is, de temperaturen stijgen en er een grotere groep gevaccineerd is. En als dan voorzichtig een aantal landen weer op geel of zelfs op groen gezet gaan worden, dan stroop ik mijn mouwen op en ben ik er klaar voor om al jullie boekingen te verwerken!

 

Ik wil dan ook afsluiten met het volgende:
twee woorden, zes letters: Hou vol!

 

Lieve groet,

Sigrid

 

The Travel Club Akkrum-Nes

06-29340220 | sigrid@thetravelclub.nl

www.thetravelclub.nl/sigrid

 


Columns Sigrid de Vries

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER foto-petra-en-anne
02-04-2024

Anne de Jong Uitvaartzorg wordt Comes Uitvaartzorg

LEES MEER img-20240327-wa0004
02-04-2024

v.v. Akkrum organiseert het Voetbalfestival

LEES MEER schermafbeelding-2024-03-05-om
05-03-2024

Tien jaar Repaircafé Akkrum/Nes

LEES MEER mp202407pagina12
24-05-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen