Friesland - 03-08-2021

 

column

Wandelen in de regio

Tekst en foto’s: Berber van Oyen-Peenstra

 

 

In het voorjaar van 2020 liep ik van Wommels via natuurgebied Skrok naar Easterein. Ik zag veel weidevogels en genoot van de mooie dorpen. Ik wandelde recent aan de zuidoostkant van Easterein, maar er was al gemaaid dus wat betreft weidevogels was het minder. De vele vaarten en mooie dorpen maakten de route alsnog meer dan de moeite waard.

 

Ik parkeerde naast het mooie Café Bergsma. Via de Martinikerk (die in de basis uit de 14e eeuw stamt en rond 1862 ommetseld is) liep ik via de Skippersbuorren het dorp uit. Deze weg - die overgaat in een fiets/wandelpad - loopt naast de Eastereinder Feart. Je gaat over enkele bruggetjes en via buurtschap Meilahuzen naar Rien. Dit dorp dat gesticht is in de 16e eeuw kent een beschermd dorpsgezicht. Opvallend is de oude 'waterherberg' met afbladderende gevel, pal naast de brug over de Franekervaart. Het dorp uit loop je een tijdje naast een zijtakje daarvan, de Lytsewierrumer Opfeart. Je komt uit in het prachtige terpdorpje Lytsewierrum, dat eveneens een beschermd dorpsgezicht heeft. Langs de weg loop je naar Reahûs / Roodhuis. Je loopt het dorp uit bij Camping de Finne en steekt weer de Franekervaart over bij een mooie zwemplek. Via het Bongapaed, dat overgaat in een fiets/wandelpad, loopt je weer richting Easterein. Een prachtig wandelrondje!

 

 

Link naar de wandeling

 

Berber woont met man en twee kinderen in Nes. Vanuit BERBER communicatie adviseert en ondersteunt ze voornamelijk organisaties die actief zijn in de wereld van cultuur, literatuur, taal en onderwijs.

 

 

Columns van Berber

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER schermafbeelding-2024-03-05-om
05-03-2024

De Kletskous heeft een nieuw gezicht

LEES MEER schermafbeelding-2024-03-05-om
05-03-2024

Tien jaar Repaircafé Akkrum/Nes

LEES MEER fakkelmoment
05-03-2024

Grou laat Oekraïne niet in de kou!

LEES MEER mp-202406pagina12
24-05-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen