Friesland - 07-07-2020

 

Op een zaterdagmorgen word ik gebeld door een mevrouw. Ze geeft te kennen dat ze ernstig ziek is en graag met mij in gesprek wil om haar uitvaartwensen vast te laten leggen. We maken een afspraak en zo komt het dat ik op een maandag bij haar aan de deur sta en op de bel druk.

 

Eerst maar eens kennismaken. De deur wordt opengedaan door een tengere mevrouw en ik word uitgenodigd om binnen te komen. Ik merk dat ze zenuwachtig is. Direct steekt ze van wal en binnen 3 minuten geeft ze aan wat ze wel en niet wil. Daarna wordt het stil. Ik merk haar spanning en geef aan dat het goed is eerst kennis met elkaar te maken. Dat geeft namelijk rust. Ik vertel over mezelf en zij doet dat ook. We merken dat we beide watersporters zijn en zo komen de eerste verhalen over hun belevenissen op het water. Het ijs is gebroken.

 

“Laten we eerst gaan kennismaken om te kijken of het tussen ons klikt.”

 

As uitstrooien op het water

We komen steeds gedetailleerder op haar uitvaartwensen en ook geeft ze te kennen dat ze na haar overlijden haar as wil laten uitstrooien op het Fryske wetter. Binnen Boermans Uitvaartzorg faciliteer ik dat ook en laat haar foto’s zien van onze boot die we daarvoor inzetten.

 

Opgelucht

De middag is om en we nemen afscheid van elkaar. Ze geeft aan dat ze opgelucht is. Ze keek enorm tegen dit gesprek op, maar door de rust die ik met me meebracht raakte ze ontspannen en vertrouwd met mij. Ze laat haar uitvaartwensen met een goed gevoel bij mij achter. En nu maar hopen dat deze nog lang in mijn kast blijven liggen. Ik wens haar veel sterkte en neem afscheid.

 

Het kan een lastig onderwerp zijn om te bespreken: je uitvaartwensen. Misschien heb je het er weleens over gehad met familie of vrienden. Bijvoorbeeld over de keuze voor begraven of cremeren, of de muziek die je mooi zou vinden tijdens de dienst. Waarschijnlijk heb je echter nog niet in detail nagedacht over hoe jouw afscheid eruit zou moeten zien... Een voorgesprek is bedoeld om eventuele wensen vast te leggen. Dit kan zijn als jijzelf of je dierbare binnenkort komt te overlijden, maar ook als je volop in het leven staat en de uitvaart alvast goed geregeld wil hebben. Neem gerust eens contact met me op, en ik doe mijn best alle vragen te beantwoorden.

 

Warme groet Leo Boermans (06 – 228 38 213 of info@boermansuitvaartzorg.nl)

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER foto-petra-en-anne
02-04-2024

Anne de Jong Uitvaartzorg wordt Comes Uitvaartzorg

LEES MEER img-20240327-wa0004
02-04-2024

v.v. Akkrum organiseert het Voetbalfestival

LEES MEER schermafbeelding-2024-03-05-om
05-03-2024

Tien jaar Repaircafé Akkrum/Nes

LEES MEER mp202407pagina12
24-05-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen