Friesland - 17-11-2020

 

column

Wandelen in de regio

Tekst en foto’s: Berber van Oyen-Peenstra
 

 

Met de horeca op slot en de theaters en bioscopen amper open zit er voor mij naast veel lezen maar één ding op: wandelen! Niet dat ik dat anders niet deed, maar sinds de lockdown in maart is mijn gewandel wel echt een beetje uit de hand gelopen.

 

Regelmatig stalk ik familie en vrienden op social media met mijn routes. De fotostream thuis slibt dicht met foto’s van bomen, heide en hekjes. Héérlijk: zuurstof, rust, beweging! Wie al moe wordt bij de gedachte, negeert deze column maar lekker. Maar wie wandelen leuk vindt en weleens wat anders wil lopen dan de geijkte routes, hoop ik blij te maken met mijn suggesties.

 

Kortgeleden liep ik deze mooie, afwisselende combinatie van het parkachtige (recreatie)gebied Heidemeer en het historische Tsjerkepaad bij Nieuweschoot. Je kunt er bovendien nog een rondje rode paaltjes door Taconisbosk aan toevoegen; een fraai klein bos dat beheerd wordt door It Fryske Gea. Het Tsjerkepaad leidt dwars door weilanden en via vele klaphekjes naar het 15e eeuwse kerkje van Nieuweschoot. Najaar/winter is een goede tijd voor deze wandeling, anders kan het met veel koeien (en een stier volgens een bordje!) in de wei meer op een survivaltocht dan een wandeling gaan lijken. Trek wel laarzen aan! Als je de QR-code scant, zie je de route exclusief het Taconisbosk (maar je komt de rode paaltjes vanzelf tegen). Je kunt parkeren op de parkeerplaats aan de Dreef 1, ten Noorden van het Heidemeer. Mijn advies is om de route andersom te lopen dan op RouteYou staat.

 

Berber woont met man en twee kinderen in Nes. Haar familie komt uit deze regio, zelf is ze (nèt) in Groningen geboren maar Friestalig opgegroeid. Vanuit BERBER communicatie adviseert en ondersteunt ze voornamelijk organisaties die actief zijn in de wereld van cultuur, literatuur, taal en onderwijs.

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns


LEES MEER kerstkaartenmmweb
26-10-2020

Stuur deze Kerst persoonlijke kaarten

LEES MEER schermafbeelding-2020-11-25-om
25-11-2020

Wintersporten in eigen land

LEES MEER logo-engelenproject
25-11-2020

Engelenproject in Akkrum/Nes

LEES MEER 201118doaprskeamer-akkrum-open
25-11-2020

Doarpskeamer Akkrum opent kerstwinkeltje

LEES MEER logo-hartstichting
25-11-2020

Opbrengst inhaalcollecte Hartstichting, ReumaNederland en Longfonds

LEES MEER 3-goede-doelen-4-november-2020
25-11-2020

Handwerkcafé Grou doneert aan 3 goede doelen

LEES MEER fotografie-jelly-mellema-9480
18-11-2020

Fusie Boermans en Heslinga & de Vries Uitvaartzorg

LEES MEER unknown-1
18-11-2020

Sinterklaasactie De Ynbring

LEES MEER fnp
18-11-2020

FNP wol fûns finansjele problemen sportferieningen en doarpshuzen

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen