Friesland - 03-12-2020

 

De vijf geplande reizen 20/21 van onderwijsorganisatie Masterskip gaan door. De eerste groep middelbare scholieren is aan boord van Tallship de Wylde Swan gegaan om hun schoolwerk op het zeilschip voort te zetten en de wereld te gebruiken als klaslokaal.

 

Toen corona in maart 2020 de wereld verraste en er paniek ontstond, was de Wylde Swan aan de andere kant van de oceaan. Ze besloot om met alle scholieren die aan boord waren vijf weken lang over de oceaan te zeilen, terug naar Nederland. Daarmee haalde zij de internationale pers. (Zie ook www.wyldeswan.com/media)

 

Veilig

Omdat een groot deel van de reis op open zeeën en oceanen plaatsvindt, is de nieuwe schoolomgeving nu een veiliger plek dan op de gewone school. De trainees, crew en docenten mogen alleen aan boord als ze een negatieve PCR-test overleggen. Daarna gebruikt de scheepsarts diverse protocollen en een goedgekeurde coronasneltest om de veiligheid te waarborgen.

 

Pittige reacties

Christophe Meijer van de Wylde Swan: “Het was een lastige keuze om uit te varen nu. Qua veiligheid en corona hebben we alles goed geregeld. Je kunt beter aan boord van de Wylde Swan zijn in deze tijd dan op je eigen school.” Met name het sentiment van anderen vindt men lastig bij de Wylde Swan. “We reizen met een coronavrij schip over coronavrije zeeën en oceanen. Toch zijn de meeste mensen verbaasd en soms zelfs boos dat onze reizen doorgaan. Na onze uitleg snapt men het wel. Maar die voortdurende controverse is pittig”, aldus Meijer.

 

Koers wijzigen indien nodig

Tijdens de voorbereiding van de reizen is er door Masterskip een dashboard ontwikkeld waarmee de situatie in het vaargebied dagelijks in de gaten werd gehouden. Eerst lag de focus erg op het overzeese. Sinds een maand is juist Europa een punt van aandacht. Door middel van het dashboard kan de Wylde Swan steeds goed afgewogen keuzes maken voor de bestemming.

 

Zo is deze week gekozen om niet de door buitenlandse zaken met geel gemarkeerde Canarische eilanden aan te doen, maar naar het oranje gemarkeerde Madeira te zeilen. Meijer: ”De coronasituatie op Madeira is op dit moment veel beter. Dat zorgt ervoor dat we liever naar het bloemeneiland in de Atlantische oceaan zeilen dan naar Tenerife.”

 

Masterskip

Masterskip vaart sinds 2012 avontuurlijke onderwijsreizen. De reizen van Masterskip zijn essentieel voor de trainees die meegaan. Niet elke leerling heeft dezelfde onderwijsbehoefte. Er kan een hiaat bestaan tussen wat de school biedt en wat de leerling nodig heeft. Masterskip kan dit hiaat vullen. Leerlingen zitten soms al tot één jaar voor vertrek in hun leergang die als hoogtepunt en afronding de onderwijsreis met Masterskip heeft.

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER rijschool
22-11-2023

Rijschool Mid-Fryslân binnenkort van start

LEES MEER img5672
21-11-2023

Zeer geslaagde themaweek over gezondheid op KBS Sint Radboud

LEES MEER beleef-midden-friesland-winter
14-11-2023

De nieuwe Beleef is uit!

LEES MEER mp-202324webpagina12
24-05-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER 10000-flyers-ab
14-02-2023

Drukwerkacties Inclusief Verspreiding of GRATIS Advertentie

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen