Grou - 22-09-2020

 

Simentsje Breeuwsma is één van de Saars die vanuit Grou werkzaam is voor Saar aan Huis. Onlangs werd ze in het zonnetje gezet voor haar inzet bij één van de cliënten.

 

Naar aanleiding van een oproep van Saar aan Huis Nederland beschreef ze haar belevenissen met een mevrouw met dementie. Daaruit bleek dat zowel de oprechte aandacht als de inleving in een specifieke situatie de cliënt goed doet. Simentsje’s verhaal over het pannenkoeken bakken werd uit de vele inzendingen gepikt als één van de winnaars en voorbeeld van de toegevoegde waarde die de aanvullende (mantel)zorg van Saar aan Huis biedt. Hier het verhaal:

 

Pannenkoeken

‘Donderdagmorgen ben ik onderweg naar een hele gezellige, fleurige dementerende vrouw, die nog op zichzelf woont. Normaliter staat er al een prakje te pruttelen op het vuur. Mevrouw zit al te wachten en tot mijn verbazing staat er niets op het vuur en er is ook helemaal niets uit de vriezer gehaald. Mijn voelsprieten gaan draaien en zeg tegen mevrouw, zullen we er een feestje van maken vandaag? Vragende ogen kijken mij aan, zo van wat bedoel je nou.

 

Kom zeg ik, eerst een bakje koffie. Tijdens de koffie opper ik het idee om pannenkoeken te gaan bakken. Mevrouw haar mondhoeken gaan omhoog en zegt ja lekker, dat heb ik al heel lang niet gehad. Ik vraag mevrouw om een appeltje te schillen en in plakjes te snijden, dan maken we appelpannenkoeken. Dit lijkt mevrouw een heel goed idee en gaat aan de slag.

Ik rijd snel naar de supermarkt voor beslag en bij terugkomst is de helft van de appel al opgegeten. Mevrouw zegt “ik moet toch eten’’, waarop ik zeg dat de appel voor de pannenkoeken is. Dat was ze even vergeten. We gaan samen pannenkoeken bakken, met mevrouw haar lievelingsmuziek erbij. We bakken, dansen, lachen en eten samen de heerlijk gelukte pannenkoeken.

 

Na het eten gaan we een blokje om, het zonnetje schijnt. Na een half uurtje komen we terug, mevrouw snuift met haar neus en vraagt wat ruikt het hier, wat heb ik gekookt? Volgens mij, zeg ik, ruikt het naar pannenkoeken. Waarop mevrouw zegt, nee dat kan niet, die heb ik al jaren niet gegeten.’

 

Saar aan Huis is een landelijke organisatie voor aanvullende en vervangende (mantel)zorg die aansluit bij de thuiszorg en huishoudelijke hulp. In de gemeenten Heerenveen en Leeuwarden wonen diverse Saars (genoemd naar juffrouw Saartje uit de televisieserie Swiebertje) die wekelijks 1 of meerdere cliënten ondersteunen en per direct beschikbaar zijn. Saar aan Huis Fryslân wordt gerund door Monique Venema (Nes-Akkrum) en Willeke Philips (Heerenveen).

 

Informatie is te vinden op www.saaraanhuis.nl of via 06 -118 81 34

 

Op de foto vlnr: Monique Venema (mede-eigenaar Saar aan Huis Fryslân), Simentsje Breeuwsma en Freek Kleijkers (algemeen directeur Saar aan Huis).

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns


LEES MEER kerstkaartenmmweb
26-10-2020

Stuur deze Kerst persoonlijke kaarten

LEES MEER schermafbeelding-2020-11-25-om
25-11-2020

Wintersporten in eigen land

LEES MEER logo-engelenproject
25-11-2020

Engelenproject in Akkrum/Nes

LEES MEER 201118doaprskeamer-akkrum-open
25-11-2020

Doarpskeamer Akkrum opent kerstwinkeltje

LEES MEER logo-hartstichting
25-11-2020

Opbrengst inhaalcollecte Hartstichting, ReumaNederland en Longfonds

LEES MEER 3-goede-doelen-4-november-2020
25-11-2020

Handwerkcafé Grou doneert aan 3 goede doelen

LEES MEER fotografie-jelly-mellema-9480
18-11-2020

Fusie Boermans en Heslinga & de Vries Uitvaartzorg

LEES MEER unknown-1
18-11-2020

Sinterklaasactie De Ynbring

LEES MEER fnp
18-11-2020

FNP wol fûns finansjele problemen sportferieningen en doarpshuzen

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen