Raerd - 13-07-2021

 

Stenen en stilte

 

In het koor van de Laurentiuskerk van Raerd zal deze zomer een expositie te zien zijn van schilderijen van Ulke Brechtus Wiersma uit Tjerkwerd.

 

Ulke Wiersma (*1940 Koudum) is als leraar werkzaam geweest bij het speciaal onderwijs in Sneek. Na zijn pensioen in 2000 kon hij zich meer op de schilderkunst gaan richten. Ooit haalde hij al eens een Akte LO Tekenen en ook op andere creatieve terreinen heeft hij zich met regelmaat verdienstelijk gemaakt. In de schilderkunst bekwaamde hij zich verder bij o.a. Parnas in Leeuwarden.

 

Het werk van Wiers is in te delen naar periode: gedurende een bepaalde tijd richt Wiersma zich op een thema om dat op een gegeven moment ook weer achter zich te laten en op een heel ander onderwerp te focussen. Zo schildert hij op dit moment grassen: lange stelen met pluimen plakt hij op het doek en gaat vervolgens met verf aan het werk, zodat er prachtige reliëfs ontstaan. Het gras staat fier overeind en lijkt mee te waaien met de wind.

 

De schilderijen die komende zomer in de Laurentiuskerk te zien zijn, hebben stenen als onderwerp en zijn vervaardigd in wat Wiersma zelf karakteriseert als ‘het stenen tijdperk’. Volgens hem zijn het rustpunten in ons drukke bestaan. Van kleine vierkante doeken heeft hij het oppervlak opgehoogd met papier en karton en dit vervolgens beschilderd met allerlei patronen van keien en ander gesteente. De afbeeldingen nodigen de beschouwer uit om stil te worden en in een meditatieve stemming te komen. Korte teksten bij de schilderijen kunnen daarbij ook tot inspiratie dienen.

 

Het werk is te zien tijdens Tsjerkepaad op de zaterdagmiddagen van 3 juli t/m 11 september in de Laurentiuskerk van Raerd van 13.30-17.00 uur.

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Gemeentenieuws Recepten


LEES MEER beleef-winter21middelpunt
13-10-2021

Magazine Beleef Midden Friesland krijgt vervolg

LEES MEER voorbeeldbrochureheerenveen
28-09-2021

De leukste adresjes in de regio Heerenveen!

LEES MEER naamloos
13-10-2021

Drukwerkactie inclusief GRATIS advertentie

LEES MEER waldemar-brandt-nhw-ko5so5i-un
20-10-2021

Wildexcursie en Wildproeverij bij Pier’s Hiem

LEES MEER image00016
20-10-2021

Hoera! Klaversma Schoenen bestaat 12,5 jaar

LEES MEER klaar-voor-de-start
20-10-2021

Grouster sloeproeiers leveren topprestatie in Amsterdam

LEES MEER whatsapp-image-2021-10-03-at-2
20-10-2021

Sax & Sticks

LEES MEER unknown
20-10-2021

U hoeft toch niet meer leren te fietsen?

LEES MEER certelogo
13-10-2021

Certe open spreekuurlocatie bloedafname in Akkrum

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen