Goingarijp - 27-10-2021

 

Zaterdag 16 oktober jl. is Goingarijp een bijzonder informatiebord rijker geworden met daarop de historie van het dorp geïllustreerd met historische foto’s en een gestileerde kaart van de oude kern. Burgemeester Fred Veenstra mocht het bord onthullen en gaf aansluitend het startschot voor de bijbehorende dorpswandeling.

 

Het bord vormt het middelpunt van een innovatieve dorpswandeling compleet met gekoppelde website en informatiebordjes met QR-codes. De informatieve dorpswandeling is ontstaan door de vraag van nieuwe inwoners en toeristen, die nieuwsgierig zijn naar de historie van het dorp.

 

Uit verhalen van oud-bewoners en in diverse oude documenten en kranten- knipsels weten we dat Goingarijp een bijzondere geschiedenis heeft. Wanneer is het dorp ontstaan en waarom op deze plek? Wie waren de eerste bewoners en waar leefden zij van? Hoe is het dorp verder ontwikkeld in de loop der jaren en waren er belangrijke gebeurtenissen? Hoe groeide het - ooit nauwelijks bereikbare - dorp uit tot een plek waar vandaag de dag met zoveel plezier wordt gewoond en natuur- en watersportliefhebbers genieten van rust en het water.

 

Informatiebord en wandeling

Op het Informatiebord leest men over de ontstaansgeschiedenis van het dorp in het Nederlands en het Fries. Het bord nodigt de lezer uit de bijbehorende dorpswandeling te maken. Deze voert langs een 12-tal kleinere bordjes rondom de kerk en beschrijft de plek, woonhuizen, school, kerk, klokkenstoel, de boerderij en bewoners. De bordjes zijn voorzien van een QR-code waarmee de bijbehorende websitepagina kan worden aangeroepen die continu door plaatselijk belang wordt beheerd en aangevuld. Zo zal de informatie binnenkort ook in het Duits en het Engels worden aangeboden.

 

Deze dorpswandeling van Goingarijp is tot stand gekomen in samenwerking met bureau DeeEnAa, Online City- en Regiomarketing uit Joure en maakt deel uit van het Dorpscanon initiatief waar een groeiend aantal dorpen in Friesland aan meedoet, www.dorpscanon.nl

 

 

YouTube video: Ingebruikname van de Dorpscanon van Goingarijp door burgemeester Fred Veenstra op 16 oktober 2021.

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER woodness-pizza-mm
28-03-2023

WoodNess Pizza | The real taste on wheels

LEES MEER frits-002
28-02-2023

Frits koopcentrum stopt en een stukje Friesland verdwijnt

LEES MEER img-8578
28-02-2023

Passion in Akkrum

LEES MEER beleefzomer23
21-02-2023

Vijfde uitgave inspiratiemagazine Beleef Midden-Friesland

LEES MEER samoosara
31-01-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER 10000-flyers-ab
14-02-2023

Drukwerkacties Inclusief Verspreiding of GRATIS Advertentie

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen