Jirnsum - 22-06-2021

 

Via een online enquete worden wensen en meningen van het ‘Doarp oan de rivier’ de Boarn in kaart gebracht. Ook alle kinderen krijgen de kans hun wensen voor de toekomst kenbaar te maken.

 

Via de twee basisscholen in Jirnsum - It Tredde Sté en Sint Radboud – wordt een heuse ‘Droomkrant’ verspreid met een lege voorpagina; kinderen en volwassen kunnen hierop hun ideeën voor het dorp tekenen, schilderen, schrijven of dichten.

 

Het enthousiasme is tot nu toe groot. Ruim 100 kinderen van de basisscholen hebben hun wensen al ingestuurd naar de werkgroep Dorpsvisie van Plaatselijk Belang Jirnsum (PBJ).

 

Jirnsumer Dorpsenquête

Alle inwoners kunnen online de Jirnsum Dorpsenquête invullen tot 1 juli via www.jirnsum.com. Wie de vragen op papier wil beantwoorden: een enquêteformulier is ook verkrijgen bij dorpscafé De Fantast en café-restaurant De 2 Gemeenten in Jirnsum.

 

Alle uitkomsten worden goed bekeken en waar mogelijk opgenomen in de nieuwe Dorpsvisie. In het najaar wordt de visie gepresenteerd aan de gemeenteraad van Leeuwarden. Van tevoren zal aan inwoners van Jirnsum een eerste presentatie worden gegeven om feedback op te halen.

 

De nieuwe Dorpsvisie borduurt voort op de Dorpsvisie Jirnsum 2015-2020. Deze bracht Jirnsum onder meer duurzame en vernieuwde straatverlichting, fleurige plantenbakken aan lantaarnpalen, het kunst- en cultuurfestival Jirn-Summertime en het ontstaan van de Jirnsumer Energiecorporatie.

 

Inspiratiewandeling

Na de zomer wordt voor Jirnsumers een Inspiratiewandeling door het dorp georganiseerd om te zien welke plekken in het dorp energie of ergernis geven – en wat er kan worden opgeknapt. Wie interesse heeft in deze wandeling half september kan zich nu al opgeven door een e-mail te sturen aan: woonenleefomgevingjirnsum@gmail.com

 

De werkgroep Dorpsvisie werkt in opdracht van Plaatselijk Belang Jirnsum (PBJ). De werkgroep bestaat uit: Guusta Elzinga, Willemke van der Meer, Charles Hoedt, Petra Esser, Maurits Veldman, en namens PBJ Michel Langhout en Wopke Hellinga.

 

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER middelpuntmagazine24november20
29-11-2021

MiddelPunt Magazine 24 - November 2021

LEES MEER beleef-midden-friesland-winter

Beleef Midden-Friesland Winter 2021-2022

LEES MEER ontdek-bijzondere-adresjes-in-

Ontdek Bijzondere Adresjes in Regio Heerenveen - Winter 2021-2022

LEES MEER naamloos
13-10-2021

Drukwerkactie inclusief GRATIS advertentie

LEES MEER kmdz-2018-fotograaf-robert-aar
17-11-2021

Tiende editie KRO-NCRV’s Kerst met de zandtovenaar vanuit Heerenveen

LEES MEER schermafbeelding-2021-11-17-om
17-11-2021

Garage Sale Akkrum-Nes

LEES MEER aanzicht-ayttastate
17-11-2021

Nieuwe B&B Ayttastate

LEES MEER brandweer-akkrum-nes-koe
10-11-2021

Brandweervrouw iets voor jou?

LEES MEER middelpuntmagazine23november20
10-11-2021

MiddelPunt Magazine 23 - November 2021

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen