Reduzum - 22-09-2020

 

Tijdens het Festipeval dat dit weekend in Reduzum plaatsvond, is 8.078,57 euro opgehaald. De benefietactie was georganiseerd voor de ondernemers van Reduzum, Friens, Idaerd en Eagum. Zij kunnen vanwege de gevolgen van de coronacrisis hier en daar een financieel steuntje in de rug gebruiken.

 

Initiatiefnemers Marike Compagne en Tjitske Roorda - als muzikanten ook bekend als FAAM - zijn blij en trots op het resultaat. ‘We binne út ‘e skroeven! It wienen yntensive wiken, foaral omdat alles coronaproof dien wurde moast. Mar it is slagge en we binne superbliid dat we sa’n moai bedrach oan de Sakeclub skinke kinne’, stellen Compagne en Roorda.

 

De vrouwen kregen hulp bij de organisatie van het Festipeval van diverse commissies en verenigingen uit het dorp. Het resultaat was een programma vol sportactiviteiten voor de inwoners van de vier dorpen. Het spijkerbroek hangen op donderdagavond viel door de vele regen in het water, maar het weer was op vrijdag en zaterdag geen spelbreker meer.

 

Aan het volleybaltoernooi deden 14 teams mee en aan het kaatsen met zachte bal maar liefst 72 kaatsers. Voor kinderen t/m groep 5 was er een wandeltocht door het dorp. Hier deden 35 kinderen aan mee. Jongerencommissie QlubbRed kon 42 jongeren in groepjes op pad sturen om via een escaperoom-speurtocht het vaccin voor het Covid 19-virus te ontdekken.

 

Voor de gezamenlijke dorpslunch op zaterdagmiddag waren 15 tafels gereserveerd. Tijdens alle activiteiten draaiden diverse dj-teams vanuit het Stipe-hûs, een replica van het bekende weg-restaurant de Blauwe Tent net buiten Reduzum, verzoeknummers in ruil voor een donatie. Via een livestream konden mensen thuis meekijken en –luisteren met de dj’s. Dagelijks logden hier zo’n 230 mensen op in.

 

Financieel gezien was de veiling op zaterdagavond de klapper van de benefietactie. Deze leverde 4.500 euro op. Er werd onder meer geboden op huiskamerconcerten, onderhoudsbeurten voor de auto, hulp van een hovenier, een wijnproeverij, restaurantbonnen en startbewijzen voor musical De Tocht.

Els Koopmans, voorzitter van de Sakeclub, nam zondagmiddag de cheque in ontvangst. ‘It wie in prachtige aksje. Hjir sprekt in stik wurdearring út foar ús as lokale ûndernimmers en dêr kinne we grutsk op wêze. We sille soargje dat it jild goed te plak komt.’

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER meet-drive-29-02-2024
20-02-2024

Werff Talent, Tilstra en Oosterpoort-Knol slaan handen ineen bij organiseren banenmarkt

LEES MEER img-20240209-wa0001
20-02-2024

Drijfveer & De Koken hebben Green Key certificaat goud behaald

LEES MEER flyer-bert-natuur2024020115241
06-02-2024

Jirnsum, op de (groene) toekomst voorbereid?

LEES MEER mp2404pagina12
24-05-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen