Friesland - 28-09-2021

 

Enige tijd geleden heb ik een familie bijgestaan bij het verzorgen van de uitvaart van hun dierbare, deze man, vader en opa was slechts 48 jaar geworden. Ik kende de familie vanuit het verleden, aangezien ik binnen de familie meerdere malen ben ingeschakeld bij het verzorgen van uitvaarten.

 

Muziek bij de crematie

Ik raakte in gesprek met deze familie en wist dat muziek centraal stond in het leven van deze man. We bespraken de inhoud van de dienst en ook muziek kwam aan de orde. Gelukkig bleek er nog een opname te zijn waarop deze man op een piratenzender de presentatie van een programma deed. Ja, niet zomaar een programma; een challenge om 48 uur radio te maken achter elkaar.

 

Nazorg gesprek

Bij sommige families kom ik een aantal weken na de uitvaart nog even langs om te kijken hoe het met ze gaat. Ook evalueren we dan de dagen dat we intensief met elkaar optrokken om de uitvaart vorm te geven en komen er soms vragen die ik wellicht kan beantwoorden of ze op weg kan helpen naar een juiste persoon of instantie. Bij deze familie kregen we het over de bijzetting van de urn in een graf. Leo, wil je ons hier ook bij helpen?

 

“Muziek hoorde toch bij zijn leven?”

 

De bijzetting

De dag van de bijzetting was deze keer op de verjaardag van de overledene. We liepen in stilte met een kleine groep naar het graf en ik had me voorbereid om een klein woordje te doen als we met elkaar rondom het graf stonden. Iedereen was muisstil en toen ik begon te spreken. We stonden rondom het graf van deze man. Muziek hoorde toch bij zijn leven? Waarom dan hier geen muziek, opperde ik. Je zag dat deze opmerking het gezin raakte en tranen rolden over hun wangen toen we luisterden naar het lied van Rommy Henstra, achter de horizon. Zou hij vanachter deze horizon met ons mee hebben gekeken?

 

 

Met een warme groet van Leo Boermans


 

Als u vragen heeft over wat wel of niet kan tijdens een uitvaart, neemt u dan gerust eens contact met ons op.

 

Tel: 0515- 85 57 57
 

 

 

Columns Leo Boermans

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER schermafbeelding-2024-03-05-om
05-03-2024

De Kletskous heeft een nieuw gezicht

LEES MEER schermafbeelding-2024-03-05-om
05-03-2024

Tien jaar Repaircafé Akkrum/Nes

LEES MEER fakkelmoment
05-03-2024

Grou laat Oekraïne niet in de kou!

LEES MEER mp-202406pagina12
24-05-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen