Friesland - 23-03-2021

 

Na een aantal maanden van voorbereiden hebben Noorderbreedte en Thuiszorg Het Friese Land uitgesproken per 1 juli 2021 te willen fuseren. De fusie zal op bestuurlijk niveau plaatsvinden. Dat betekent dat er straks één gezamenlijk bestuur is voor beide organisaties. Noorderbreedte en Thuiszorg Het Friese Land blijven als ‘merken’ zelfstandig.

 

Met de voorgenomen samenwerking beogen Noorderbreedte en Thuiszorg Het Friese Land de zorg voor kwetsbare inwoners van Noord- en Midden-Friesland te verbeteren en de zorg toegankelijker te maken.

 

De beste zorg

Beide partijen streven naar een effectieve samenwerking in het leveren van nog betere ketenzorg. Onder andere op het gebied van:

  • 24/7 dienstverlening vanuit de zorgcentrale,
  • complexe verpleeghuiszorg thuis,
  • soepele doorstroom van zorg thuis naar verpleeghuiszorg,
  • goede doorstoom van zorg thuis naar ziekenhuis, revalidatie en weer terug naar huis.

Ook zetten zij samen nog krachtiger in op het gebruik van zorgtechnologie.

 

Goede voorbereiding

Eind 2020 kondigden Noorderbreedte en Thuiszorg Het Friese Land aan hun samenwerking te willen versterken. De afgelopen maanden onderzochten de twee organisaties of een nauwere samenwerking van meerwaarde kan zijn in de zorg voor cliënten, (toekomstige) medewerkers en een sterke financiële positie. “Die meerwaarde is heel duidelijk geworden in de gesprekken en onderzoeken”, benadrukken zowel Martin Kirchner als Klaas Kuilman, respectievelijk bestuurder van Noorderbreedte en directeur-bestuurder van Thuiszorg Het Friese Land.

 

Fusie formeel afronden

Het doel van de twee organisaties is dat er vanaf 1 juli 2021 één bestuur is voor beide organisaties. Vóór het zover is, zijn er nog een aantal formele stappen te nemen. Zo moeten onder andere de Nederlandse Zorgautoriteit, de toezichthouders en medezeggenschap nog formeel hun toestemming geven voor de fusie.

 

 

Over Noorderbreedte

Noorderbreedte biedt persoonsgerichte zorg aan (voornamelijk) ouderen in Fryslân in vijftien woonzorglocaties en een revalidatiecentrum. Ook biedt Noorderbreedte dagbesteding, dagbehandeling en specialistische zorg en behandeling op het gebied van dementie, Korsakov, geronthopsychiatrie, Parkinson, Huntington en Niet-Aangeboren Hersenletsel. De circa 2.500 medewerkers en 1.500 vrijwilligers zetten zich in om van elke dag een waardevolle dag te maken. Voor bewoners, cliënten, medewerkers en vrijwilligers.

 

Over Thuiszorg Het Friese Land

Bij Thuiszorg Het Friese Land staan ruim tweeduizend bevlogen medewerkers dag en nacht klaar voor zorg, ondersteuning en begeleiding. Thuiszorg Het Friese Land helpt iedereen die thuis aangewezen is op hulp, verzorging en verpleging. Thuiszorg Het Friese Land biedt zorg in Noord- en Midden-Friesland en op de Waddeneilanden.


Foto: Pixabay

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER img6929
15-05-2024

Nieuwe wandelroute centrum Akkrum

LEES MEER whatsapp-image-2024-05-13-at-1
15-05-2024

Zonnig Reuzedei 2024 trekt veel publiek

LEES MEER BELEEF Midden-Friesland Zomer
30-04-2024

BELEEF Midden-Friesland - Zomer_2024

LEES MEER img2839
30-04-2024

Seizoen opening 2024 Openluchtmuseum It Damshûs

LEES MEER schermafbeelding-2024-05-15-om
15-05-2024

Te dwaan YN MIDDEN FRYSLÂN

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen