Friesland - 06-07-2021

 

En zo ging opeens de telefoon op een maandagochtend. Het zal zo rond 8 uur geweest zijn, en ik hoorde een mevrouw aan de andere kant van de lijn. Haar moeder was overleden. Ze zat op de bank en had daar plots haar leven losgelaten. De verzorgster van een thuiszorgorganisatie hadden haar gevonden.

 

En nu?

Dochter Janny was niet in Nederland, maar was op vakantie in het buitenland. Ik kende haar, aangezien ik de uitvaart van haar vader een paar jaar geleden had uitgevoerd. Ze wist niet wat ze moest doen, en kon ook niet direct een terugvlucht boeken. “En nu?” vroeg ze mij wanhopig. Ik stelde haar gerust en zou haar moeder de zorg geven die zij zou graag zou doen.

 

Laatste verzorging

Janny wilde zo graag, evenals bij haar vader, de laatste zorg aan haar moeder geven. Ze was te ver weg, en ik besloot om een skypeverbinding op te zetten. Janny vond dit een perfect idee. “Ik kan op deze manier aangeven hoe ze haar haar had, hoe de kleding uitgezocht werd en dus helpen met dat laatste stukje zorg voor haar moeder”. Ik verzorgde haar en Janny kon vanuit het buitenland meekijken, meebeslissen en op deze manier haar steentje bijdragen. Ik kleedde haar moeder, zoals zij altijd gekleed was. Legde haar mooi op haar bed, en we sloten de skypeverbinding.

 

“Ik kan op deze manier aangeven hoe ze haar haar had, hoe de kleding uitgezocht werd en dus helpen met dat laatste stukje zorg voor haar moeder”

 

Geraakt

Janny was inmiddels weer terug in Nederland, en als eerste kwam ze natuurlijk bij haar moeder kijken. Ze keek me met betraande ogen aan, en vertelde dat deze verzorging op zo’n grote afstand haar zo goed had gedaan. Ze knuffelde mij, en dat raakte mij eigenlijk het meest. Het is voor mij een zo kleine moeite om op deze manier de familie bij te staan, echter raakt het mij iedere keer weer als ik daarbij de juiste snaar heb weten te raken bij de familie. Het geeft mij kracht en energie om dit vak nog lang uit te blijven oefenen!

 

 

De naam ‘Janny’ in deze column is fictief, en deze column is geplaatst na goedkeuring van de betreffende familie. Heeft u behoefte om eens in een vrijblijvend gesprek te informeren welke mogelijkheden van afscheid er tegenwoordig zijn? Neemt u dan gerust contact met mij op of kijk eens op www.heslingauitvaartzorg.nl voor recensies of overige informatie.

 

 

Met een warme groet van Leo Boermans

Tel: 0515- 85 57 57
 
 
Foto: Leo Boermans

 

 

Columns Leo Boermans

 


Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER rijschool
22-11-2023

Rijschool Mid-Fryslân binnenkort van start

LEES MEER img5672
21-11-2023

Zeer geslaagde themaweek over gezondheid op KBS Sint Radboud

LEES MEER beleef-midden-friesland-winter
14-11-2023

De nieuwe Beleef is uit!

LEES MEER mp-202324webpagina12
24-05-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER 10000-flyers-ab
14-02-2023

Drukwerkacties Inclusief Verspreiding of GRATIS Advertentie

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen