Friesland - 27-07-2020

 

Het coronavirus raakt ons allemaal. De afgelopen weken heeft Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland dan ook budget beschikbaar gesteld om enkele lokale initiatieven te ondersteunen. Naast dat er verschillende initiatieven zijn gesteund door het Rabobank Coöperatief Fonds, zijn er op initiatief van de bank ook andere lokale acties gestart. Het Rabobank team in Grou heeft het initiatief genomen om een donatie te doen aan Voedselbank Leeuwarden in de vorm van verse groenten. ‘We zijn lokaal erg betrokken en op deze manier willen we ook de mensen in Grou en omgeving steunen,’ aldus Christina Draaisma, accountmanager MKB bij Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland. ‘Als bank willen we graag de beweging maken naar lokaal en regionaal geproduceerd voedsel. De Streekboer vindt dit ook belangrijk en daarom is deze samenwerking ook zo mooi.’

 

Voedselbank Leeuwarden is in 2005 opgericht en wekelijks worden er honderden pakketten uitgedeeld. Vanuit Leeuwarden wordt ook het uitgiftepunt in Grou ondersteund. Sinds de corona uitbraak kent de Voedselbank een toename aan klanten. Er zijn meer mensen die moeite hebben om dagelijks een goede maaltijd op tafel te zetten. Zeker aan verse groenten is altijd behoefte bij de Voedselbank. Voor de Rabobank was het belangrijk om hierin samen te werken met De Streekboer. Hierdoor wordt namelijk niet alleen de Voedselbank gesteund maar ook de agrarische sector. De missie van De Streekboer is vormgegeven in de ‘Tien Geboden voor Goed Voedsel’. Eén van die geboden is ‘Goed voedsel moet voor iedereen toegankelijk zijn’. Dit wgebod sluit goed aan bij de actie van de Rabobank om goederen te doneren aan de Voedselbank. De organisatie van De Streekboer heeft dan ook niet lang hoeven nadenken of zij mee wilden werken aan deze actie.

 

Over De Streekboer

De streekboer is een platformorganisatie van agrarische ondernemers, met name uit Friesland en Groningen. Klanten kunnen kiezen voor een abonnement en periodiek een pakket op een aangegeven locatie ophalen. De Streekboer is daarnaast gestart met levering van producten aan grote afnemers als ziekenhuizen en verzorgingscentra. Hiervoor is het merk Streekboer & Co opgericht.  Meer informatie: www.destreekboer.nl

 

Van links naar rechts op de foto: Gerard Dijkstra (De Streekboer), Christina Draaisma (Accountmanager MKB Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland) en Karin Langhout-Elzinga (Lid Raad van Commissarissen Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland).

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER foto-petra-en-anne
02-04-2024

Anne de Jong Uitvaartzorg wordt Comes Uitvaartzorg

LEES MEER img-20240327-wa0004
02-04-2024

v.v. Akkrum organiseert het Voetbalfestival

LEES MEER schermafbeelding-2024-03-05-om
05-03-2024

Tien jaar Repaircafé Akkrum/Nes

LEES MEER mp202407pagina12
24-05-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen