Grou - 14-07-2020

 

Vanaf begin maart zijn er helaas geen handwerkcafé bijeenkomsten meer geweest, maar in de maanden voor de Coronacrisis is er door de leden van Handwerkcafé Grou e.o. heel hard gewerkt en zijn er veel mooie dekens gehaakt voor een speciaal project.

 

Handwerkcafé Grou e.o. heeft hier voor de samenwerking gezocht én gevonden bij het Dorpenteam Zuid Amaryllis in Grou.

De gehaakte dekens worden door de medewerkers van het dorpenteam geschonken aan inwoners uit onze regio die wel een warme deken of wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Uit naam van handwerkcafé Grou e.o. heeft Tjittie v.d. Sluis een 18 tal dekens overhandig aan Atze Achtien, teamleider van het Dorpenteam.

 

Over het dorpenteam

Het dorpenteam bieden laagdrempelige, eerstelijnsondersteuning aan bewoners die op een of meerdere leefgebieden in een situatie terechtkomen waar ze niet meer alleen uit kunnen komen. De sociaal werker stimuleert de zelfredzaamheid van de bewoner en zet in op samenwerking binnen het sociale netwerk. Samen doen wat nodig is om kwetsbare inwoners van de gemeente Leeuwarden in staat te stellen om hun leven op een zinvolle manier te laten leven in verbinding met hun omgeving.

 

Over Handwerkcafé Grou e.o.

Handwerkcafé Grou e.o. is 6 jaar geleden opgestart met als doel om samen te handwerken en plezier te beleven. De groep bestaat inmiddels uit zo’n 50 dames die wekelijks bij elkaar komen in Friesma State om te werken aan een eigen project óf zich in te zetten voor een van de lokale maatschappelijke instellingen. Omslagdoeken, voelwarmer, vlaggetjes en dekens voor de bewoners en groepen van Friesma State. Meer dan 500 gehaakte dekens voor het project De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld (2018). Babypakketten en babydekentjes voor de Kinderkledingbank in Grou. Knikkerzakken voor Stichting Edukans. Wanten, sjaals, mutsen en sokken voor de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank en verschillende spullen voor de Sint Piterbeurs. Garens worden veelal gedoneerd of men kan iets kopen uit de vitrinekast die in de hal van Friesma State staat. Van de opbrengst wordt weer nieuw garen gekocht.


 

Op de foto: Atze Achtien, teamleider Dorpenteam Zuid Amaryllis

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Gemeentenieuws Recepten


LEES MEER beleef-winter21middelpunt
13-10-2021

Magazine Beleef Midden Friesland krijgt vervolg

LEES MEER voorbeeldbrochureheerenveen
28-09-2021

De leukste adresjes in de regio Heerenveen!

LEES MEER naamloos
13-10-2021

Drukwerkactie inclusief GRATIS advertentie

LEES MEER waldemar-brandt-nhw-ko5so5i-un
20-10-2021

Wildexcursie en Wildproeverij bij Pier’s Hiem

LEES MEER image00016
20-10-2021

Hoera! Klaversma Schoenen bestaat 12,5 jaar

LEES MEER klaar-voor-de-start
20-10-2021

Grouster sloeproeiers leveren topprestatie in Amsterdam

LEES MEER whatsapp-image-2021-10-03-at-2
20-10-2021

Sax & Sticks

LEES MEER unknown
20-10-2021

U hoeft toch niet meer leren te fietsen?

LEES MEER certelogo
13-10-2021

Certe open spreekuurlocatie bloedafname in Akkrum

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen