Grou - 20-06-2023

 

In Project Recharge ontmoeten cultuur en welzijn elkaar. Dansen in Friesland (DIF) is in samenwerking met Roos Damstra van Jouw Mear en Marloes Faber van Mind Limiet een project gestart voor jongeren die wat extra’s kunnen gebruiken. Een training waarin je jezelf kunt ontwikkelen op meerdere vlakken, met leuke danslessen en een spetterende eindshow als resultaat.

 

Dit wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van Fonds voor Cultuurparticipatie. De training start in september. Op 5 juli is er een leuke summer pre-party voor het project. Jongeren kunnen zich hiervoor aanmelden en alvast kennis komen maken met de mensen achter Project Recharge. We gaan creatief aan de slag, we hebben wat lekker en een leuke dansworkshop van een choreograaf.

 

Bij Dansen in Friesland ziet en hoort Sherryl-Joy veel over de leefwereld van jongeren, waar ze mee bezig zijn en waar ze tegenaan lopen. Ze ziet ook dat jongeren veel druk en stress ervaren in de huidige maatschappij. In de ACT trainingen en vanuit het werken met jongeren zien Marloes en Roos veel jongeren die het moeilijk hebben, die denken dat ze hierin de enige zijn. In de ACT trainingen die wij geven staat niet alleen praten centraal maar juist ook het voelen, beleven en soms ook verdragen van ongemakkelijke gevoelens en juist dat stuk sluit heel mooi aan bij het dansen.

"De ideeën voor een gezamenlijk project lagen al langer op de plank. Toen er een subsidie opengesteld werd door het fonds voor cultuurparticipatie speciaal voor cultuur en mentale gezondheid, wisten we dat we deze plannen om moesten gaan zetten in een pilot." Zij hebben hun krachten gebundeld in een trainingsaanbod waarbij er zowel gewerkt wordt aan het versterken van de mentale flexibiliteit als aan de fysieke beleving en het uiten van jezelf in de vorm van dans.

 

In deze training gaan jongeren aan de slag met een aantal thema’s, waarin ze zichzelf leren kennen en erkennen en dat nemen ze mee naar het dansgedeelte wat ze daar kunnen verwerken in het dansen, in bewegen, voelen en jezelf presenteren. De centrale thema’s zijn kennismaken, waarden, hobbels, gewoontes, gedachten, gevoelens en zelfzorg. Jongeren vinden het begin in een groep vaak spannend. Onze ervaring in het werken met groepen jongeren is dat de spanning snel afneemt en dat jongeren veel van elkaar kunnen leren.

 

Ben je nieuwsgierig, wil je meer weten of wil je meedoen aan deze waardevolle training kijk dan op:

 

www.danseninfriesland.com/project-recharge en volg ons op Instagram!

 

 

Op de foto van links naar rechts: Marloes Faber - ACT Trainer, Sherryl-Joy Cramer - DANS Trainer, Roos Damstra - ACT Trainer

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER posterkerstmarkta3
05-12-2023

Gezellige kerstmarkt en koopavond in Akkrum

LEES MEER popkoor-foto-5b
05-12-2023

Verrassend Herfstconcert Popkoor Akkrum

LEES MEER rijschool
22-11-2023

Rijschool Mid-Fryslân binnenkort van start

LEES MEER mp202325pagina12
24-05-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER 10000-flyers-ab
14-02-2023

Drukwerkacties Inclusief Verspreiding of GRATIS Advertentie

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Columns

Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER kees-parttechniek
23-11-2023

Hoe haal je het meeste uit je vrije dagen?

LEES MEER img4231bvanoyenlr
06-12-2023

Bontebok-Nieuwehorne (7,5 km)

LEES MEER wind-en-batterij
21-11-2023

Deze keer een experiment met Chat GPT

LEES MEER anne-de-jong
11-11-2023

Rouw

LEES MEER dan
11-11-2023

Nieuws van Duurzaam Akkrum Nes

LEES MEER mirjambos
10-11-2023

Depot bij de notaris

LEES MEER slankedriehoekszweefvlieglinks
09-11-2023

Glyfosaat

LEES MEER designecologist-5mj5jlhywpy-un
08-11-2023

Recept voor de feestdagen

LEES MEER adobestock602182607
24-10-2023

Handen

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen