Zuid-Friesland - 08-02-2021

 

Toekomstperspectief voor vmbo’ers in de regio

 

Ondanks de gevolgen van het coronavirus, gaat Zuid Friesland On Stage dit jaar ‘gewoon’ door. Met Digimatch is er een noodscenario ontwikkeld, waardoor het voor alle 2e én 3e jaars vmbo-leerlingen in de regio mogelijk is om contact te leggen met beroepsbeoefenaren in de regio. De Doe Dag, welke eind april plaatsvindt, zal zoveel mogelijk op de ‘ouderwetse’ wijze worden georganiseerd.

 

Het zijn bijzondere tijden waarin we ons bevinden. Het coronavirus brengt veel onzekerheid met zich mee en het perspectief is voor veel van ons vaak nog onzeker en veel gaat niet door. We merken in deze tijden hoe belangrijk het is om perspectief te hebben, zéker ook voor de vmbo-leerlingen. En dat is nu juist waar het bij Zuid Friesland On Stage om gaat: jonge leerlingen kennis laten maken met het lokale bedrijfsleven om een goede beroepskeuze te kunnen maken, wat leidt tot toekomstperspectief!

 

Inmiddels zijn er al ruim 100 beroepsbeoefenaren die hun medewerking aan Zuid Friesland On Stage hebben toegezegd. Maar dit is nog onvoldoende om alle vmbo-leerlingen een kans te geven op een match met minimaal één beroepsbeoefenaar. Daarom worden alle ondernemers en/of werknemers in de regio Zuid-Friesland opgeroepen om zich aan te melden voor Zuid Friesland On Stage. Als beroepsbeoefenaar ga je online een match, de ‘digimatch’, maken met de leerling(en). Met de leerling spreek je af wanneer ze tijdens de Doe Dagen (op 20 en 21 april) bij jou in het bedrijf komen om kennis te maken met het bedrijf en het beroep. Hiermee help je de leerling met hun toekomstige keuze voor een specialisatie, vervolgopleiding én beroep. En wie weet heeft de beroepsbeoefenaar zijn toekomstige werknemer hierdoor wel ontmoet! Ervaringen leren namelijk dat vanuit deze contacten vaak stages en (bij)banen worden ingevuld.

 

De leerlingen zijn op school al bezig om zich voor te bereiden op de contacten met de beroepsbeoefenaren. Daarnaast krijgen ze begin maart allemaal een training van Werktijd Uitzendburo (die tevens de werving van de beroepsbeoefenaren verzorgt) waarin ze leren hoe je een goede motivatie schrijft en hoe je jezelf presenteert bij een bedrijf. Deze goed voorbereide leerlingen kunnen dan ook niet wachten om in contact te komen met het lokale bedrijfsleven.

 

Zuid Friesland On Stage is een samenwerking van de vmbo-scholen in de gemeenten Heerenveen, Weststellingwerf en De Fryske Marren én de gemeenten zelf. Meer informatie en aanmelden als beroepsbeoefenaar voor Zuid Friesland On Stage kan via de website www.zuidfrieslandonstage.nl.

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Gemeentenieuws Recepten


LEES MEER schermafbeelding-2021-05-12-om
12-05-2021

Doarspkeamer start plantenbieb

LEES MEER 2021-4-truck-hotel5-kopie
12-05-2021

Sleep Like a Trucker in Akkrum

LEES MEER unknown
12-05-2021

Zonnepont ‘De Oerhaal’ Warten vaart weer dagelijks

LEES MEER foto-lbs-1
12-05-2021

Friese Rabobanken planten een boom voor iedere nieuwe hypotheek

LEES MEER technopark-2
11-05-2021

Doe Dagen vmbo-leerlingen groot succes

LEES MEER koninklijke-onderscheiding-
11-05-2021

Koninklijke Ûnderskieding foar Martsje Scholte-Jonkman

LEES MEER foto-mp-ii
11-05-2021

Koningsdag op It Tredde Sté

LEES MEER schermafbeelding-2021-05-04-om
04-05-2021

Ontdek onze columns

LEES MEER schermafbeelding-2021-05-04-om
01-05-2021

Restaurant Meer van Lenten is verkocht

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen