Akkrum - 27-10-2021

 

Onlangs werd bekend dat de Akkrumer drumband “Animato” gaat stoppen met optredens. Jarenlang was deze drumband een vertrouwd gezicht als er optochten in Akkrum en Nes plaatsvonden. Het was dan vanzelfsprekend dat, naast de muziekvereniging “Harmonie”, ook de drumband meeliep. Jarenlang in min of meer dezelfde samenstelling en ook jarenlang met Tamme Velstra als trouwe tambour-maître.

 

Er was al eerder sprake van het stopzetten van de activiteiten door de drumband. Vele inwoners van Akkrum en Nes misten vervolgens hun optreden. In 2008 was er een come-back: in het kader van het 100-jarig bestaan van de muziekvereniging “Harmonie” kwam de drumband weer bijeen en marcheerde men weer door de straten. Dit tot groot genoegen van het publiek en ook van “Harmonie”. Tot nu dus.

 

Geen drumband meer tijdens de palmsnein-optocht, Sint-Maarten en Sinterklaas. Ook was de drumband actief tijdens andere speciale gelegenheden, zoals bijvoorbeeld praalwagenoptochten. De groep werd kleiner en werd ouder en jongere krachten sloten niet aan.

 

Wij zijn veel dank verschuldigd aan de drumband voor al datgene wat zij op vrijwillige basis deden voor de gemeenschap van Akkrum en Nes. Binnenkort zal hier nog even speciaal bij worden stilgestaan.

 

Door: Hans AnkerFoto: Paul Hettinga

 

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER woodness-pizza-mm
28-03-2023

WoodNess Pizza | The real taste on wheels

LEES MEER frits-002
28-02-2023

Frits koopcentrum stopt en een stukje Friesland verdwijnt

LEES MEER img-8578
28-02-2023

Passion in Akkrum

LEES MEER beleefzomer23
21-02-2023

Vijfde uitgave inspiratiemagazine Beleef Midden-Friesland

LEES MEER samoosara
31-01-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER 10000-flyers-ab
14-02-2023

Drukwerkacties Inclusief Verspreiding of GRATIS Advertentie

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen