Akkrum-Nes, Terherne, Aldeboarn - 06-01-2021

 

Gebreken komen met de jaren. U kent dat wel. Uw ogen en oren worden misschien iets minder, bukken valt niet altijd mee. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig praktische, betaalbare hulpmiddelen waarmee u zichzelf kunt redden. Zo kunt u zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen en regie houden over uw eigen leven.

 

Het zijn vaak kleine ongemakken die het dagelijks leven compleet kunnen ontregelen. Denk aan het ongemak na een staaroperatie. U ziet slecht en moet regelmatig de ogen druppelen. Dat valt nog niet mee.

 

Druppelbril of de Doff ‘n Donner

Maar met een druppelbril is dat ongemak snel verholpen. Met deze bril druppelt u zelf eenvoudig en snel uw ogen. En zo zijn er bijvoorbeeld ook handige hulpmiddelen voor het aantrekken van steunkousen. Dat klusje is een makkie, met de Easy-slide, de Doff ’n donner, de Steve of de Handy legs.

 

Het gebruik van dergelijke hulpmiddelen neemt de komende jaren alleen maar toe, verwacht Ypie Duursma, manager Diensten & Marketing bij Thuiszorg Het Friese Land.

 

“Cliënten moeten vaak eerst even wennen aan zo’n hulpmiddel, maar onze verzorgenden en verpleegkundigen helpen daar graag bij. Net zo lang tot iemand er zelf mee uit de voeten kan. En lukt dat niet? Geen probleem. Dan komt onze wijkverpleegkundige graag langs om te bespreken welke zorg iemand nodig heeft.”

 

Zorgcentrale

Ypie wijst ook op de zorgcentrale van Thuiszorg Het Friese Land. “Onze zorgcentrale is alle dagen van de week, dag en nacht telefonisch bereikbaar. We zijn bereikbaar voor cliënten die gebruik maken van thuiszorg of persoonsalarmering. In het weekend bieden we in de nacht een vangnet aan mensen die onverwacht zorg nodig hebben, de zogenoemde ‘onplanbare zorg.”

 

“Daarnaast kunnen onze zorgcentralisten ouderen op afstand ondersteunen, met slimme e-health hulpmiddelen”, vervolgt Ypie. Denk aan beeldzorg of het gebruik van de Medido, een slimme ‘medicijndoos. Met deze hulpmiddelen kunnen we ouderen op afstand begeleiden bij het insuline spuiten, het aanhouden van een dag- of nachtritme of het op tijd innemen van de medicijnen. Beeldbellen kan ook voorkomen dat ouderen vereenzamen.”

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze hulpmiddelen, heeft u zorg nodig of heeft u vragen voor de wijkverpleegkundige? Neem dan contact op met de zorgcentrale van Thuiszorg Het Friese Land, via tel.nr. 0900 – 8864.

 

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER schermafbeelding-2024-03-05-om
05-03-2024

De Kletskous heeft een nieuw gezicht

LEES MEER schermafbeelding-2024-03-05-om
05-03-2024

Tien jaar Repaircafé Akkrum/Nes

LEES MEER fakkelmoment
05-03-2024

Grou laat Oekraïne niet in de kou!

LEES MEER mp-202406pagina12
24-05-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen