Akkrum - 15-03-2021

 

Bij het dorp Morra, boven in Friesland, komen op 2 april 4.222 poppen in een weiland te staan. Elke pop staat symbool voor een kind dat zonder ouders in een vluchtelingenkamp leeft, zoals Moria in Griekenland.

 

De initiatiefnemers van deze actie willen aandacht vragen voor de mensonterende situatie van deze kinderen. En hopen zo mee te helpen aan een verbetering van leefomstandigheden door met deze actie, dit drama hoog op de politieke agenda te krijgen.

Tegelijkertijd hopen de initiatiefnemers dat deze actie meehelpt mensen sterker bewust te maken van wat voor bedroevends zich afspeelt in de vluchtelingenkampen.

De zelfgemaakte poppen krijgen een trui, jas en/of shirt aan en deze kleding gaat na de actie, van 2 april naar de vluchtelingen in Griekenland.

 

Het doel van deze actie is: een oproep aan de politiek; 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen en bewustwording in de samenleving, we mogen deze kinderen niet laten stikken!

 

Hoe maak je de pop?

- Neem een stok van 2-4 cm dik, die niet te breekbaar is, van ongeveer 160 cm,

- Maak aan de onderkant een punt, zodat de stok in de grond gestoken kan worden

- Bevestig met een schroef ( tape of touw) de 2e stok voor de schouders, je maakt een soort kruis. De breedte van de stok/schouder is afhankelijk van de bovenkleding. De mouwen moeten naar beneden ‘hangen’.

- Bevestig aan de bovenkant het “gezicht”. Dit kan een rond stuk hout zijn, maar ook van dik karton (liever geen plastic). Zorg dat het hoofd niet voorbij de bovenkant van de stok komt, want daar moet zo nodig met een hamer op geslagen kunnen worden, om de stok in de grond te zetten

- Bovenop plaats je het lampje, een lampje dat tegen wind en regen kan, bv. een led-fietslampje of een led-waxinelichtje.

 

Wil je meer informatie over deze actie of wil je persoonlijke verhalen lezen uit Kamp Moria, kijk dan op de website kampmorra.nl

 

Doe je met ons mee?

En maak jij ook een pop? Geef het door aan: doarpskeamer.ed@gmail.com

 

Breng je pop 19 maart tussen 14.00 en 16.00 uur naar de Doarpskeamer, Lange Miente 5, Akkrum.

De poppen komen dan nog een week in de voortuin van de Doarpskeamer te staan, om Akkrum/Nes te laten weten, dat we aandacht vragen voor de 4222 vluchteling-kinderen, die zonder ouders in Kamp Moria verblijven. Daarna worden de poppen naar Morra gebracht.

 

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER img6929
15-05-2024

Nieuwe wandelroute centrum Akkrum

LEES MEER whatsapp-image-2024-05-13-at-1
15-05-2024

Zonnig Reuzedei 2024 trekt veel publiek

LEES MEER BELEEF Midden-Friesland Zomer
30-04-2024

BELEEF Midden-Friesland - Zomer_2024

LEES MEER img2839
30-04-2024

Seizoen opening 2024 Openluchtmuseum It Damshûs

LEES MEER schermafbeelding-2024-05-15-om
15-05-2024

Te dwaan YN MIDDEN FRYSLÂN

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen