Akkrum - 22-07-2021

 

“Als een tweede thuis”

 

“Akkrum voelt voor mij als een tweede thuis. Door de jaren heen heb ik vrienden gemaakt, met wie ik ook naar Vlieland en op skivakantie ga, zelfs doe ik mee aan de activiteiten in het dorp. In alle opzichten ervaar ik het wij-gevoel bij deze vereniging. Dat is ook de sleutel tot succes.”

 

Wilfred Meulman uit Heerenveen is alweer tien jaar actief als tennistrainer voor Tennisvereniging Akkrum. Voor de tweede keer kwam hij bij de club: hij gaf van april 2006 tot en met maart 2008 ook les. “Ik kende de vereniging dus al en ook veel leden. Willem Kraaij van de technische commissie klopte bij mij aan. De tennisschool uit Noord-Holland, die tot dan toe les gaf, stopte er mee. Toen ik kwam, was het doel om twee volle lesdagen te plannen en ook in de winter mensen te enthousiasmeren om les te volgen.” De eerste zomer volgden tachtig leden les en in de winter zelfs honderd. Vanwege de soms toch wel koude dagen trok Meulman met de jongste jeugd (de mini’s/rood en 3/4-velders/oranje) naar de Utingeradeelhal.

 

Het doel van tien jaar geleden is ruimschoots gehaald. Momenteel geeft Wilfred Meulman 3,5 dag per week les in Akkrum. Sommige jeugdleden trainen zelfs tweemaal per week. Alle vijftig jeugdleden volgen les. Tachtig senioren komen wekelijks naar de banen om het nodige van hun trainer op te steken. Tennisvereniging Akkrum heeft een relatief hoog percentage lessers. Omgerekend traint zo’n 65 procent van de circa tweehonderd leden. Landelijk ligt dat percentage rond de dertig tot veertig procent. “Ik wil maar zeggen: dat is relatief gezien heel erg hoog.”

 

De hoge cijfers zijn mede een gevolg van alle activiteiten, die binnen Tennisvereniging Akkrum worden georganiseerd. Naast de clubkampioenschappen zijn er ook verschillende interne competities, zoals die voor lessers op de woensdagavond. Sinds 2016 kunnen lessers, die geen KNLTB-competitie spelen, tweewekelijks in wedstrijdverband aan de bak. `s Winters zijn er competities voor senioren op de donderdagmiddag en zondagochtend. Daarnaast spelen seniorleden op de maandag- en vrijdagochtend. Zo’n zestien jeugd- en seniorenteams doen aan de KNLTB-competitie mee.

 

“Je brengt mensen bij elkaar en creëert sfeer”, aldus Meulman, “Als vereniging zitten we niet stil. Bestuur en commissies zijn actief en dat geeft nieuwe impulsen voor activiteiten. “Het mooie is dat je dan om zondagochtend kwart over negen al moeders langs de baan ziet om hun kinderen in de oranje- en roodcompetities te begeleiden en ook aan te moedigen.”

 

De laatste vijf zomers kent Tennisvereniging Akkrum gedurende zeven dagen van de week elke dag wel georganiseerd tennis. In de winter is dat gedurende vijf dagen per week, zo heeft Meulman bijgehouden. “Daar zijn veel vrijwilligers bij betrokken, maar het gaat als vanzelf”. De tennistrainer is vaak in Akkrum te vinden, ook als hij geen lesgeeft.

 

“Het succes van een vereniging zit in de samenwerking tussen leden, bestuur en trainer. Ze zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden.” De coronapandemie helpt ook een handje, want steeds meer mensen zijn gaan tennissen. “Daardoor zit ik deze zomer helemaal vol.” Met zijn tennisschool wil Wilfred Meulman ook uitbreiden. Naast Akkrum geeft hij les in Aldeboarn, Mantgum en Sint Johannesga. De band met Akkrum is zo sterk dat hij en zijn gezin zelfs overwegen om er te gaan wonen. Of in de omgeving. “We zijn druk op zoek naar een mooi stekje.”

 

 

Op de foto: Wilfred Meulman. Tekst en foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER akkrum-nes-bloeituitreiking-ch
09-07-2024

Uitreiking cheques Bloeiweek

LEES MEER winnaars-fjouwer-fan-grou-2024
09-07-2024

Mooie editie ‘De Fjouwer van Grou’ levert naast sterke verhalen verrassende winnaars op

LEES MEER BELEEF Midden-Friesland Zomer
30-04-2024

BELEEF Midden-Friesland - Zomer_2024

LEES MEER mp2414pagina08
26-06-2024

Te dwaan YN MIDDEN FRYSLÂN

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen