Nes (Akkrum) - 09-12-2020

 

Nu nieuwe producten beschikbaar!

 

Het oorspronkelijk uit Japan afkomstige ras is zeer bijzonder qua smaak en precies zoals vlees hoort te smaken, diep, intens en heerlijk mals. Die malsheid komt voort uit een hoge marmeringsgraad van het vlees; het intramusculaire vet genaamd. Dit vet is uiterst zacht en heeft een heel laag smeltpunt. Tijdens het bakken smelt het vet, maar dit blijft in het vlees aanwezig wat zorgt voor de malsheid en een heerlijke smaak.

 

Tijdens de wintermaanden is ook een heerlijk stoofpotje met stoofvlees of Chuckroast niet te versmaden en makkelijk te maken. Na een kwartiertje voorbereiding doet de oven op een lage temperatuur voor een paar uur het verdere werk. De Italië-liefhebber kiest in dit geval misschien voor de Ossobuco, en de BBQ-liefhebber gaat voor de Brisket of de Short-ribs

 

De koeien van het van oorsprong Japanse ras lopen in kruidenrijke weilanden van de Nije Pleats. De weidevogels krijgen in het voorjaar alle ruimte om te broeden en op te groeien. Om de weidevogelkuikens in het voorjaar een veilige plek te geven, wordt het gras later dan gebruikelijk gemaaid, gaan de waterpeilen omhoog en worden er plasdrassen aangelegd. Deze leefomstandigheden zijn niet alleen perfect voor de weidevogels; ook de Wagyu koeien laten het langere kruidenrijke gras zich goed smaken.

 

Slager Brinkman heeft een aantal nieuwe producten ontwikkeld met vlees van de Wagyu koeien. Zo zijn er nu droge worsten, grillworsten en rookworsten, die zeer goed in de smaak vallen. Naast deze producten zijn er nu ook hamburgers zonder kruiden of zout. Een eenvoudige manier om via deze hamburger met de smaak van het Wagyu vlees in contact te komen. Het bijzondere is dat het pure vlees zonder toevoegingen al heerlijk van smaak is. Uiteraard kan eenmaal op het bord naar smaak een beetje grof zeezout of peper aan de hamburger worden toegevoegd. De liefhebber maakt er een heerlijk luxebroodje hamburger van.

 

Wij zijn iedere vrijdag van 10 tot 18 uur, of op afspraak open voor verkoop uit onze diepvries.

Kijk op www.denijepleats.nl voor de mogelijkheden.

 

 

De Nije Pleats
Burdinewei 8
8494 NH Nes (Akkrum)

Tel: 0566 84 19 64

E-mail: info@denijepleats.nl

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER vrolijke-vrijmarkt-grou-24
23-04-2024

Vrolijke Vrijmarkt in Grou

LEES MEER image001
23-04-2024

100 jaar De Tuolle in Tersoal

LEES MEER foto-petra-en-anne
02-04-2024

Anne de Jong Uitvaartzorg wordt Comes Uitvaartzorg

LEES MEER schermafbeelding-2024-04-16-om
24-05-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen