Regio Heerenveen - 20-07-2022

 

ZIEN, DOEN, ETEN, BELEVEN!

 

Het nieuwe inspiratie-magazine BELEEF REGIO HEERENVEEN is uit! Speciaal voor inwoners en toeristen in de regio Heerenveen. Gratis verkrijgbaar en ook digitaal te bekijken en te downloaden via onze website. In dit magazine: leuke en lekkere winkels, horeca, recreatie, boeren streekproducten, evenementen, mode & fashion, cultuur, watersport, wonen & interieur, haar & beauty, fietsen en e-bikes, evenementenkalender, wandelroutes, fietsroutes, handige tips, en nog veel meer.

 

Voorwoord Beleef Regio Heerenveen

Na een periode van ‘half recreëren’ is het seizoen 2022 als vanouds in volle gang. Tijdens de seizoenen met coronamaatregelen zag ik twee heel verschillende dingen gebeuren. Startend met de meest positieve kant: we herontdekten de bijzondere en mooie eigen omgeving. Tegelijkertijd was er de triestere kant: de ondernemers die zo graag meer wilden dan was toegestaan kregen het flink voor de kiezen. Ondanks de moeilijke tijden zochten en vonden velen een andere manier om het recreanten en toeristen naar de zin te maken. Met foodtrucks, uitgebreidere terrasmogelijkheden, afhaalloketten en andere creatieve manieren om rekening te houden met bijvoorbeeld de anderhalve meter maatregelen.

 

Inmiddels is het watersportseizoen begin april weer van start gegaan. 1 April staat daarbij altijd startmoment, omdat dan de brugbediening start. Dat gaat traditioneel gepaard met de komst van meer toeristen die vanaf het water genieten van onder andere Akkrum en Aldeboarn. Maar ook de plaats Heerenveen profiteert daarvan. Denk maar eens aan de verlaging van de kade aan het Breedpad, met zitvlakken. Vorig jaar is er vanuit de werkgroep ‘Feanetië’ tijdens boottochten veel over de aantrekkelijkheid van de regio vanaf het water en de levendigheid in Heerenveen gedeeld: het is er, en we zien het met elkaar: een mooie gemeente met en vanaf het water.

 

Maar natuurlijk zijn er ook de hoteliers, de campings en B&B’s die het moeten hebben van ‘het seizoen’. De bossen rondom Oranjewoud waar je kunt ronddwalen, de mooie oude en adellijke panden. Of het weidse als je meer naar het noorden van de gemeente kijkt, met fietsroutes. Het is en blijft natuurlijk heel bijzonder dat er zoveel moois in de regio te beleven is. Je ziet het pas als je de tijd ervoor neemt. Als burgemeester van de gemeente Heerenveen ben ik extra trots op de dorpen, ieder met hun eigen karakter. Trots op alle vrijwilligers die evenementen in de regio organiseren. Elk dorp met een eigen karakter: te veel om op te sommen in een voorwoord. Maar u vindt ze in deze gids. Zorgvuldig geordend en daarmee een bewaarexemplaar, voor toerist en recreant en daarmee natuurlijk ook voor de eigen inwoners.

 

Laten we er met elkaar een mooi en gastvrij jaar van maken. Iedereen van buiten de regio heet ik van harte welkom. En de dagjesmensen uit de eigen regio? Zeker weten dat ook zij nog veel te ontdekken hebben, in eigen dorp en daar omheen.

 

Tjeerd van der Zwan,

Burgemeester gemeente Heerenveen

 

COLOFON

BELEEF REGIO HEERENVEEN is ontwikkeld in opdracht van MiddelPunt Media voor de toeristen en inwoners van regio Heerenveen met een oplage van 25.000 exemplaren.

 

REDACTIE

Middelpunt Media

 

VORMGEVING EN OPMAAK

Joke Krist

 

FOTOGRAFIE

Middelpunt Media, StudioZandstra,

beeldbank ‘n Gouden Plak

 

ACQUISITIE

Akke Boschma

 

DRUK

CopyBoss Heerenveen

 

VERKRIJGBAAR BIJ O.A.

Supermarkten, horeca en (deelnemende) bedrijven in regio Heerenveeen

 

MIDDELPUNT MEDIA

It Patroan 5, 8491 PK Akkrum

heerenveen@middel.media

www.middel.media

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER rijschool
22-11-2023

Rijschool Mid-Fryslân binnenkort van start

LEES MEER img5672
21-11-2023

Zeer geslaagde themaweek over gezondheid op KBS Sint Radboud

LEES MEER beleef-midden-friesland-winter
14-11-2023

De nieuwe Beleef is uit!

LEES MEER mp-202324webpagina12
24-05-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER 10000-flyers-ab
14-02-2023

Drukwerkacties Inclusief Verspreiding of GRATIS Advertentie

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Columns

Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER anne-de-jong
11-11-2023

Rouw

LEES MEER dan
11-11-2023

Nieuws van Duurzaam Akkrum Nes

LEES MEER mirjambos
10-11-2023

Depot bij de notaris

LEES MEER slankedriehoekszweefvlieglinks
09-11-2023

Glyfosaat

LEES MEER designecologist-5mj5jlhywpy-un
08-11-2023

Recept voor de feestdagen

LEES MEER adobestock602182607
24-10-2023

Handen

LEES MEER img3204
27-10-2023

Santorini

LEES MEER KeesParttechniek
26-10-2023

Wat doen ZZPverloning.nl en PART Techniek?

LEES MEER dsc7101bvanoyenlr
25-10-2023

Ziltepad (5 tot 55 km)

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen