Grou - 28-07-2020

 

Bartele's Diner, hip concept voor jong en oud

Bartele’s Diner opende deze maand de deuren. Het restaurant met een hip concept voor jong en oud, uniek in Noord Nederland, is gevestigd in het treinstation van Grou/Jirnsum aan de A32. Eten in Amerikaanse stijl, compleet met jukebox en flipperkasten? Of genieten van een Aziatische klassieker? Het is elke dag mogelijk van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.


Na een mooie en enerverende tijd van 25 jaar in Azië is eigenaar Bartele Santema blij dat hij is teruggekeerd in Fryslân. “Ik woon nu met mijn gezin in Langweer, maar mijn wieg stond in een boerderij in Wytgaard. Ik kom dus oorspronkelijk uit het midden van Friesland. Met Azië zal ik altijd een speciale band houden. Ik ben nog steeds betrokken bij een aantal horecagelegenheden in Indonesië en ik heb daar nog een stroopwafelbakkerij.”

 

“Een restaurant dat ’s ochtends al om 8.00 uur de deur opent, is in Friesland niet gebruikelijk”

 

Ideale locatie

Het gebouw van het treinstation Grou/Jirnsum viel Bartele altijd al op. “Dat pand was in mijn ogen de ideale locatie voor een American Diner. Het ligt aan de snelweg en heeft veel parkeergelegenheid. Er was meer belangstelling, maar de NS vond mijn concept het meest realistisch.”

 

Een Aziatische twist

Bartele is ervan overtuigd dat zijn restaurant de gasten aangenaam zal verrassen. “Wat een Fries niet kent, dat eet hij niet. Dat is wat ik vaak hoor”, zegt hij. “En dus mocht volgens de meeste mensen een schnitzel of een frikandel vooral niet ontbreken. Helaas voor hen staan deze niet op de kaart. Het klinkt best egoïstisch wanneer ik vertel dat het menu alleen is samengesteld uit gerechten die ik zelf lekker vind. Maar met dit klassieke en toch hippe concept, heel toegankelijk voor jong en oud, bieden wij genoeg variatie aan. Er zit voor iedereen wel iets bij. Probeer eens onze Friese 'smoked' hotdog - speciaal voor voor ons ontwikkeld door slager Dol in Langweer- of de burgers of de ribs. We zien nu ook al dat met name de klassiekers uit Azië gretig aftrek vinden. Denk hierbij aan Poké bowl, Ramen, Rendang en diverse curry-gerechten.”

 

Uniek

“Een restaurant dat ’s ochtends al om 8.00 uur de deur opent, is in Friesland niet gebruikelijk,” vertelt Bartele tot slot. “Ik ben zelf vroeg wakker. Als ik buiten de deur wil ontbijten, kan ik hier nergens terecht. Bij Bartele’s Diner serveren wij Eggs Benedict of een Vegan Red Dragon Smoothy bowl, mooi kleurrijk en vol antioxidanten. Gezond eten is een trend, maar natuurlijk ook heel belangrijk. Er komen vaak grootouders met hun kleinkinderen eten. Zij vinden het mooi om de treinen voor het raam langs te zien razen.

Wanneer de kinderen hun hun bord leegeten, compleet met de groente, verdienen ze een gratis spel op de flipperkast. In plaats van een plastic speeltje zoals bij onze grote concurrent, mogen ze bij ons zelf gaan spelen. Dan kunnen Pake en Beppe ook even rustig zitten.”

 

Bartele’s Diner is een unieke laagdrempelige eetgelegenheid waar iedereen elke dag welkom is, 7 dagen in de week.”

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Gemeentenieuws Recepten


LEES MEER schermafbeelding-2021-05-12-om
12-05-2021

Doarspkeamer start plantenbieb

LEES MEER 2021-4-truck-hotel5-kopie
12-05-2021

Sleep Like a Trucker in Akkrum

LEES MEER unknown
12-05-2021

Zonnepont ‘De Oerhaal’ Warten vaart weer dagelijks

LEES MEER foto-lbs-1
12-05-2021

Friese Rabobanken planten een boom voor iedere nieuwe hypotheek

LEES MEER technopark-2
11-05-2021

Doe Dagen vmbo-leerlingen groot succes

LEES MEER koninklijke-onderscheiding-
11-05-2021

Koninklijke Ûnderskieding foar Martsje Scholte-Jonkman

LEES MEER foto-mp-ii
11-05-2021

Koningsdag op It Tredde Sté

LEES MEER schermafbeelding-2021-05-04-om
04-05-2021

Ontdek onze columns

LEES MEER schermafbeelding-2021-05-04-om
01-05-2021

Restaurant Meer van Lenten is verkocht

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen