Friesland - 08-04-2021

 

Het is dinsdagochtend, mijn dag ziet er rustig uit. Ik ga rond de klok van negen uur naar mijn kantoor in Heeg, en begin de dag met administratieve taken. Een paar telefoontjes, en voor ik het weet is de ochtend om. Nog snel een broodje eten, en dan kan ik naar huis… En dan opeens dat ene telefoontje van een huisarts.

 

De dag krijgt een andere wending

Er is een overlijdensmelding binnengekomen van een meneer. 46 jaar, en plotseling overleden in de ochtend. Ik probeer me voor te bereiden op het eerste gesprek, maar weet niet hoe. Ik vertrouw op mijn gevoel en ga op pad. Opeens ziet de middag er heel anders uit.

 

Veel verdriet

De familieleden van de overledene zitten verslagen aan tafel. Zijn echtgenote staart voor zich uit en ik besluit mijn werkwijze anders in te steken. Haar man ligt nog boven op bed en ik vraag aan haar of ze met mij naar boven wil gaan en samen de eerste stappen van de laatste verzorging wil doen. Zo raak ik met haar in gesprek over hoe en wie haar man was. Boven zie ik op bed een beer van een vent liggen. Het raakt me dat deze grote, sterke man zo uit het leven is gerukt. Ik leer haar man steeds beter kennen. Tegelijkertijd realiseer ik me dat dat natuurlijk vreemd is.

 

“Ik heb het gevoel dat ik de
overledene steeds beter leer kennen”

De uitvaart

Gaandeweg de week raakte ik steeds meer vertrouwd met de familie en hebben we het afscheid vormgegeven, zoals dat paste bij deze man. Opgebaard in spijkerbroek in geitenwollensokken, en zijn klompen naast de kist. Het symboliseert dat hij zo midden in het leven stond, en dat dit ineens anders kan zijn.

 

 

Met een warme groet van Leo Boermans

Als u vragen heeft over wat wel of niet kan tijdens een uitvaart, neemt u dan gerust een contact met ons op. Heslinga Uitvaartzorg, bereikbaar via 0515- 85 57 57 of info@bvuitvaartzorg.nl

 

 

Columns Leo Boermans

 


Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Gemeentenieuws Recepten


LEES MEER schermafbeelding-2021-05-12-om
12-05-2021

Doarspkeamer start plantenbieb

LEES MEER 2021-4-truck-hotel5-kopie
12-05-2021

Sleep Like a Trucker in Akkrum

LEES MEER unknown
12-05-2021

Zonnepont ‘De Oerhaal’ Warten vaart weer dagelijks

LEES MEER foto-lbs-1
12-05-2021

Friese Rabobanken planten een boom voor iedere nieuwe hypotheek

LEES MEER technopark-2
11-05-2021

Doe Dagen vmbo-leerlingen groot succes

LEES MEER koninklijke-onderscheiding-
11-05-2021

Koninklijke Ûnderskieding foar Martsje Scholte-Jonkman

LEES MEER foto-mp-ii
11-05-2021

Koningsdag op It Tredde Sté

LEES MEER schermafbeelding-2021-05-04-om
04-05-2021

Ontdek onze columns

LEES MEER schermafbeelding-2021-05-04-om
01-05-2021

Restaurant Meer van Lenten is verkocht

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen