Reduzum/Grou - 20-08-2022

 

Bistedokter

Column

Dierenartsverhalen van een Friese dierenarts

door Menno J. Wiersma

www.bistedokter.nl | menno@bistedokter.nl

 

Ik durf te stellen dat ook honden dromen. Heerlijk languit gevloerd liggen ze soms te bewegen in hun slaap. Vaak maken ze daar nog piepende geluidjes bij ook. Gekscherend zeggen we dan dat ze wel over ‘poesjes’ zullen dromen. Of katten dromen? Ik denk het wel, al doen ze dat in ieder geval minder opzichtig. Vast over grijze muisjes. En muizen? Die dromen op hun beurt weer van lekker grote stukken jonge dan wel belegen kaas. Kaas kan niet dromen. Kaas wordt gemaakt van melk van koeien. En koeien moeten grazen, herkauwen en melk produceren. Daar gaat heel veel tijd in zitten. Al denken burgers daar anders over, boeren weten dat koeien geen tijd hebben om te dromen over bijvoorbeeld gras dat elders groener is. En de geit? Die droomt natuurlijk van de bok.

 

Zomerdromen

Mensen dromen vaak. Over de gekste dingen. Grappige, schone, stoute of natte dromen; de meeste dromen zijn echter bedrog. Zelf droom ik dikwijls idioot. Ben altijd blij als ik weer wakker ben. Zo begon ik het verhaal ‘Dromenland’ in 2005. Meer dan eens heb ik geventileerd dat ik ooit een boek wilde maken van mijn epistels. En laat dat nou net een ‘droom’ zijn die wél uit mag komen!

 

Elke dag dierendag

Al twintig jaar publiceer ik onder de naam ‘De Bistedokter’. Wat destijds ludiek begon in de Mid-Frieslander verschijnt tegenwoordig in diverse dorpskranten en Middelpunt. De afgelopen tijd heb ik met heel veel plezier de leukste, grappigste en mooiste verhalen uit honderden columns, stukjes en artikelen uitgezocht. Daarvan heb ik getracht een kleurrijke mix uit mijn dagelijkse werkzaamheden samen te stellen. Het informatieve karakter blijft aanwezig, doch de anekdote voert de boventoon. Daarbij wordt niemand gespaard, zelfs de bistedokter zelf niet! En hoe het boek gaat heten moge duidelijk zijn: het is bij ons op de praktijk immers (bijna) ‘Elke dag dierendag’!

 

4 oktober

En er is maar één dag in het jaar waarop zo’n boek uit mag komen, dat is uiteraard op Werelddierendag! En daar wil ik een feestje omheen bouwen. Eenieder die bij mij op het spreekuur is geweest of anderszins de bistedokter een warm hart toedraagt is daarbij van harte welkom. En laat ik de boeren even apart noemen. Die zijn immers enorm toe aan een positief verzetje! Houd de Middelpunt van begin september in de gaten voor de officiële uitnodiging. Maar wie daar niet op kan wachten en er zeker bij wil zijn? Reserveer een plekje of een boek via menno@bistedokter.nl !

 

 

Tekening van Frâns Faber, de beste illustrator van Fryslân die ik speciaal voor mijn boek heb gestrikt.

 

 

Columns Bistedokter

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER vrolijke-vrijmarkt-grou-24
23-04-2024

Vrolijke Vrijmarkt in Grou

LEES MEER image001
23-04-2024

100 jaar De Tuolle in Tersoal

LEES MEER foto-petra-en-anne
02-04-2024

Anne de Jong Uitvaartzorg wordt Comes Uitvaartzorg

LEES MEER schermafbeelding-2024-04-16-om
24-05-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Columns

Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER poster-open-dag-definitief
03-04-2024

De dierenartsenpraktijk opent haar deuren voor publiek!

LEES MEER photo-anya-petra-eijer-06752-2
20-04-2024

Even voorstellen

LEES MEER mirjambos
19-04-2024

Erfdienstbaarheid, kwalitatieve verplichting, kettingbeding

LEES MEER kees-parttechniek
18-04-2024

Je nieuwe werk bevalt niet, wat nu?

LEES MEER img5319bvanoyenlr
18-04-2024

Oldeberkoop (6,3 km)

LEES MEER xannevera-wergeabloeit-lores-3
17-04-2024

Bi-cycle of bye-sukkel?

LEES MEER leo-boermans
05-04-2024

De kop erbij en soms een beetje geluk!

LEES MEER img7314
04-04-2024

Laatste Reis

LEES MEER nature-today-foto-velduil
03-04-2024

Velduilen floreren met veel veldmuizen

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen