Reduzum - 14-09-2021

 

Op zaterdag 18 en zondag 19 september vindt in Reduzum It gelok fan Fryslân plaats. Een coronaproof, avontuurlijke audio-wandeltocht van Tryater. Samen met de inwoners van Reduzum is er een unieke route gecreëerd. Tijdens het luisteren naar het geluksgedicht met de stem van Nynke Heeg, wandelt de bezoeker langs bijzondere plekken en levensgrote objecten die uitnodigen om met aandacht naar jezelf en de omgeving van Reduzum te kijken.

 

In het najaar van 2020 reisde Tryater langs verschillende dorpen in Fryslân. Elke week een andere route, elke week een andere ervaring. Voor mensen uit het dorp en voor iedereen van ver daarbuiten. Per dorp werd een unieke route gecreeërd. Terwijl je luistert naar een gedicht wandel je langs landschapsobjecten, ontworpen door scenograaf Eva Koopmans. Zo kijk je met nieuwe ogen naar de omgeving. Door aangescherpte COVID-19-maatregelen werd It gelok in de laatste drie dorpen uitgesteld. In september 2021 komt Tryater alsnog in Kollum, Reduzum en Wijnaldum.

 

Van deze tijd

Tryater heeft gezocht naar een vorm van theater maken die past bij deze tijd. Artistiek directeur Tatiana Pratley: “Juist in deze roerige tijd hadden we behoefte aan een hoopvol project. Het viel ons op dat veel mensen hun nabije omgeving opnieuw gingen herwaarderen: de bloemen op het balkon, een fietstocht door de buurt, klussen in huis of wandelen met de hond. Vanuit het idee dat er een herwaardering is van geluk, namen we de tijd om te luisteren en mensen te bevragen: Waar word jij gelukkig van? Zo ontstond It gelok fan Fryslân, een poëtische confrontatie met geluk in de vorm van een avontuurlijke audiowandeling.”

 

Theatrale wandeling

It gelok fan Fryslân is een individuele ervaring die coronaproof is ontwikkeld. Hierdoor is het aantal plaatsen beperkt. De audiowandeling is grotendeels Friestalig, maar ook te volgen als je niet-Friestalig bent. Na afloop van de wandeling ontvangen bezoekers bovendien een aandenken waarop delen van het geluksgedicht nagelezen kunnen worden in het Nederlands. It gelok fan Fryslân is een vierjarig project van Tryater. Het gezelschap onderzoekt hierbij op artistieke en ludieke wijze - in samenwerking met inwoners en het Fries Sociaal Planbureau - hoe het kan dat Fryslân de gelukkigste provincie van Nederland is.

 

Meer info: tryater.frl

 

 

Foto door Florian Cats

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER foto-petra-en-anne
02-04-2024

Anne de Jong Uitvaartzorg wordt Comes Uitvaartzorg

LEES MEER img-20240327-wa0004
02-04-2024

v.v. Akkrum organiseert het Voetbalfestival

LEES MEER schermafbeelding-2024-03-05-om
05-03-2024

Tien jaar Repaircafé Akkrum/Nes

LEES MEER mp202407pagina12
24-05-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen