Akkrum - 30-09-2020

 

De stralende dag gaat
opeens

over in de nacht

 

Dit was de pakkende tekst die op de rouwkaart van Ulbe stond vermeld. En zo voelde dit voor iedereen die Ulbe goed kende. Dat zijn er gigantisch veel, want Ulbe was een geliefde, actieve maar vooral een in anderen geïnteresseerde dorpsgenoot. Geen rasechte Akkrumer overigens, want Ulbe groeide op in Hardegarijp, terwijl de roots van zijn vrouw Ellen op Terschelling liggen.

In 1999 streken ze neer in Akkrum, en al gauw voelden ze zich thuis en mede door de opgroeiende kinderen maakten ze snel deel uit van de actieve Akkrumer gemeenschap. Jurre werd lid van v.v. Akkrum en Yente speelt bij volleybalvereniging AVC’69. Aangezien Ulbe en Ellen graag iets voor anderen wilden betekenen, werden beiden actieve vrijwilligers. Ulbe werd gevraagd of hij naast vrijwilliger ook open stond om een bestuursfunctie bij v.v. Akkrum te willen bekleden, en na enkele weken bedenktijd stemde Ulbe hierin toe.

Naar later bleek “een boppeslach”, want Ulbe was van alle markten thuis. Hij was weliswaar algemeen bestuurslid, maar ondersteunde op alle punten waar dat noodzakelijk was. Eigenlijk maakte iedereen gebruik van de brede kennis van Ulbe. Ondersteuning bij de financiële administratie, het installeren en optimaliseren van een nieuw digitaal kassa-systeem met pinbetaling, het op afstand (in)regelen van de thermostaat, niets was Ulbe teveel, en mooier nog, alles werkte perfect als Ulbe zich hiermee bezighield.

Bij de totstandkoming van het prachtige kunstgrasveld was Ulbe ook een belangrijke schakel. Hij was coördinator tussen de gemeente, leverancier en uitvoerder. Gevolg: de aanleg verliep als een trein. We kunnen nog wel een hele opsomming vermelden, want niets was Ulbe teveel.

Was er iets waar Ulbe iets minder sterk in was? Jazeker, en dat wist hij zelf maar al te goed, delegeren was niet zijn sterkste punt. Zo kwam het vaak voor, dat hij doelnetten ophing of reclameborden stond schoon te maken met een klein ploegje. Voordeel was om na afloop even gezellig na te praten met een biertje.

Niet alleen de voetbalclub profiteerde van de veelzijdige kwaliteiten van Ulbe. Doordat Ellen en Yente actieve volleyballers zijn (en inmiddels Jurre ook), was Ulbe vaak te vinden in de sporthal. Er was nog een functie vacant in de sponsorcommissie, en ja hoor, hier was Ulbe wel voor te porren.

Door zijn boezemvriend Albert Kneefel was Ulbe ook al vaak betrokken bij de uitvoerende organisatie bij plaatselijke activiteiten, zoals de ReuzeDei en de Sinterklaas-Intocht. In één van deze commissies zitten was niets voor Ulbe, want dergelijke lange en rommelige vergaderingen waren niets voor hem. Niet lullen maar poetsen was het motto van Albert en Ulbe.

Ze waren onafscheidelijk en in de volksmond werden ze al snel Peppi en Kokki genoemd. Moest er een party-tent worden opgebouwd of moesten er dranghekken worden geplaatst, Peppi en Kokki waren paraat. Omdat zoiets snel bekend is in het dorp, werd veelvuldig gebruik gemaakt van de inzetbaarheid van Albert en Ulbe.. Zo waren ze dan ook altijd te vinden bij bijvoorbeeld de Shantydag, Akkrumer Merke, Buurtvereniging etc. voor hand- en spandiensten.

Bij de 1e competitiewedstrijd Akkrum-THOR was de gehele familie Soepboer en vriendengroep aanwezig, en werd er voor de wedstrijd een moment van stilte in acht genomen, waarna een klaterend applaus volgde als eerbetoon aan Ulbe. Hoe bijzonder stond er na 87 minuten een 4-1 tussenstand op het scorebord. Er viel te lezen: 4-87-1.
En laat dat net de geboortedatum van Ulbe zijn: 4-8-71….

Het werd een bijzondere middag, heel waardevol en memorabel. Het lijdt dan ook geen twijfel, dat het overlijden een groot gemis is voor de actieve Akkrumer gemeenschap. Altijd opgewekt en nooit te betrappen op een slecht humeur. Zo willen wij aan Ulbe blijven denken en hem herinneren. Laat het een schrale troost zijn voor Ellen, Yente en Jurre: zijn opgeruimde karakter en onvoorwaardelijke inzet zullen wij nooit vergeten.

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns


LEES MEER 3169951advertentiebmmjg2020mid
06-10-2020

Webinar Bereik meer met je geld

LEES MEER dsc0194
20-10-2020

Juf Gea van Wieren neemt afscheid als directeur van de Ds. Hasperschool

LEES MEER 20466dbe-f1a5-49a2-8237-16e99a
20-10-2020

Roel 80 jaar

LEES MEER plattegrond-akkrum-centrum-sep
20-10-2020

Steun wandelroute Akkrum

LEES MEER silvesterloop-logo
17-10-2020

Dit jaar helaas geen Silvesterloop in Poppenwier

LEES MEER cigan5-in-film-praha
17-10-2020

Filmkafé Bagdad presenteert Cigán

LEES MEER ale-en-marije-feest-10-jaar-we
17-10-2020

Werff talent viert 10-jarig jubileum

LEES MEER nl-leert-door-2
16-10-2020

NL leert door 2: opnieuw gratis ontwikkeladvies voor iedereen

LEES MEER schermafbeelding-2020-10-14-om
16-10-2020

Iedereen extra alert tijdens de Donkere Dagen

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen